6 zlatých pravidel pro nadměrné velikosti

Móda 13. června 2017

Pokud umíte svá kila vynést na odiv, nezáleží na tom, kolik jich máte!

1. NAJDĚTE SI DOKONALE PADNOUCÍ KALHOTOVÝ KOSTÝM

Klasický kalhotový kostým, který perfektně padne vaší postavě, je poklad, skutečný klenot každého šatníku bez ohledu na velikost. Sako se zapínáním na jeden knoflík nejvíce lichotí postavě, neboť zdůrazňuje linii pasu a pomáhá vytvořit harmonickou siluetu přesýpacích hodin. Stejně tak modelují postavu tenké (!!!) ramenní vycpávky.

2. NA STŘIHU ZÁLEŽÍ

Když se vám některý kousek v obchodě líbí, ale víte, že střih, nepolichotí vaší postavě, zbytečně neutrácejte. Skutečně se soustřeďte na střihy, které se hodí pro váš typ, zakryjí nedostatky a zdůrazní přednosti. Druhým kritériem při výběru je materiál. Raději jeden kašmírový svetr než deset umělých. Jeden vlněný kabát v neutrálním odstínu vám vydrží o mnoho sezon více než levný polyester.

Kdo říká, že nemůžete nosit bílou, zkrácený top, bohatě řasenou sukni nebo bláznivě vzorované přiléhavé šaty? Umíte-li svá kila vynést, nezáleží na tom, kolik jich máte.

3. CÍLEM JE HARMONIE

Každá postava má přednosti i nedostatky. To platí bez ohledu na konfekční velikost. Máte-li hezké, pevné nohy, nebojte se nosit přiléhavé kalhoty a sukně s volnou tunikou, která odvede pozornost od mohutnější horní poloviny těla. Ženy s výrazným rozdílem mezi pasem a boky vypadají skvěle v přiléhavějších zavinovacích šatech. Vystouplé břicho zakryjete vrstvením s rozevlátým kardiganem a momentálně velmi módními dlouhými vestami. Mix volných kousků s přiléhavými vytváří opticky harmonický a slušivý celek.

4. NEBOJTE SE MÓDNÍCH TRENDŮ

Sledujte módní přehlídky a stránky módních časopisů, ve kterých najdete spoustu nápadů. I hubené modelky pro vás mohou být skvělou inspirací. Důležité je nekopírovat slepě všechny trendy každé sezony, ale umět si vybrat takové, které se hodí pro vaši postavu. Držte se lichotících střihů a směle střídejte barvy a materiály.

5. INVESTUJTE DO KVALITNÍCH DOPLŇKŮ

Kabelky, šperky a boty představují módní kategorii, ve které si nemůžete nevybrat. Zde žádné rozdělení na konfekční velikosti neplatí. Udělejte si z nich své nejlepší spojence. Pořiďte si pořádnou koženou kabelku na každodenní nošení a několik výrazných psaníček na večer. Při nákupu bot se odvažte, neostýchejte se experimentovat s barvami, výškou podpatku, stylem. Investujte do osvědčených značek. Nápadné doplňky odvedou pozornost od faktu, že nosíte jedno a to samé oblečení stále dokola.

6. MÓDA JE HRA

Oblékání berte jako zábavu a způsob, jak vyjádřit svou osobnost, a ne jako nutné zlo. Vnitřní pohoda se výrazně odráží na celkovém zevnějšku. Naučte se pravidla, jak oblékat právě svůj typ postavy, abyste je mohli porušovat osobitým způsobem. Kdo říká, že nemůžete nosit bílou, zkrácený top, bohatě řasenou sukni nebo bláznivě vzorované přiléhavé šaty? Umíte-li svá kila vynést, nezáleží na tom, kolik jich máte. Příkladem vám mohou být „prostorově náročnější“ celebrity na červeném koberci i plus size modelky a blogerky, které ze své váhy udělaly přednost a staly se módními ikonami hodnými následování.