Příběh z dětského domova: Řidičák mi otevře další možnosti

Příběhy 15. října 2018

Čerstvě plnoletý David vyrůstá v Dětském domově v Solenicích a i díky podpoře Nadačního fondu Albert se postupně staví na vlastní nohy. Na střední hotelové škole studuje třetí ročník oboru kuchař-číšník. Úspěšně absolvoval barmanský a baristický kurz a při škole si přivydělává na brigádách. Rád sportuje, věnuje se hasičskému sportu a v budoucnu by chtěl studovat vojenskou školu.

Ve škole si David nejvíce oblíbil matematiku a tělocvik. „Sport je pro mě zábava. Volný čas rád věnuji požárnímu sportu, který mě baví úplně nejvíce,“ přiznává David. Jeho nejoblíbenějším sportovcem a vzorem je Jaromír Jágr, se kterým by se rád jednou setkal osobně. Je i vášnivým fanouškem fotbalu – fandí fotbalovému týmu FC Sparta Praha. Možná i proto by si pro svůj dětský domov přál nové sportovní vybavení.

Příběh z dětského domova: Řidičák mi otevře další možnosti
„Kdybych si mohl vybrat, jak strávit ideální den, budu dlouho spát, hodně jíst a budu co nejvíce času se svými přáteli třeba u kávy,“ přemýšlí. Ve skutečnosti však velkou část svého času tráví na brigádách a sportovních zápasech. Volný čas tráví David hned na dvou brigádách v restauracích, ale i na oblíbených fotbalových zápasech a hasičských soustředěních. Stihl si také udělat barmanský a baristický kurz. „Velmi se mi líbí barmanská show, rád bych se do budoucna také naučil nějaké triky,“ dozvídáme se od Davida.

Nadační fond Albert Davidovi přispívá na autoškolu. „Řidičský průkaz bych si přál proto, abych mohl dojíždět autem do práce. S řidičským průkazem se mi otevřou další možnosti,“ říká David, který rád cestuje do zahraničí. Jak sám říká, jeho nejlepším zážitkem byl výlet do Londýna. Miluje Itálii a rád by navštívil i Dubaj. „Bavilo by mě poznávat místní kulturu. S sebou bych vzal dědečka nebo své kamarády,“ dodává David

Více příběhů, které díky Nadačnímu fondu Albert nabraly správný směr najdete na webových stránkách.

Tři přání podle Davida

  1. nekonečné zdraví

  2. abych se měl v životě dobře já, moje rodina i přátelé

  3. procestovat celý svět