Máte pořád depku? Tak ze života vymeťte harampádí

Psychologie 31. 8. 2012

Jak se cítíte v neuklizeném pokoji? Moc dobře asi ne. A stejné je to i se životem. Naučte se používat těchto 6 „úklidových“ prostředků.

depka kolegyne

Jestli máte v práci kolegyni, která vás jenom zdržuje opakováním svých soukromých trablů, nenechte si krást svůj vlastní čas.

zdroj: www.thinkstock.cz

1. Naučte se odmítat žrouty času

Co třeba kolegyně v práci, které je vám líto, že je rozvedená, a trávíte s ní denně půlhodinu rozebíráním, proč ji nikdo nechce? Víte, že ji nikdo nechce proto, že si pořád na všechno jenom stěžuje a dokáže dlouhé minuty žvanit jenom o sobě. A jsou to právě ty minuty, které patří do vašeho života – jiné nedostanete.

Zvažte to, až se příště z pocitu lítosti necháte vlákat do neplodné debaty. Všechny dobré rady jste kolegyni dala, a ona si z nich nic nevzala. Vaše svědomí je čisté, takže můžete klidně říct „promiň, já spěchám“ a jít domů. A cestou se zastavíte třeba v obchodě s bižuterií.

Výčitky svědomí vás jistě budou mít k tomu, abyste ji zítra nejen vyslechla, ale ještě ji pozvala na kávu, ale nedělejte to. Máte ze sebe možná dobrý pocit, že jste hodná a nesobecká duše, ale pozor:

Za tenhle „lidumilný“ pocit draze platíte svým vlastním časem!