Upoutejte ho na první dobrou

Psychologie 17. října 2013

Získat pozornost opačného pohlaví je pěkně složité. Ono totiž není "upoutat pozornost" jako "upoutat pozornost". Přece nechcete na muže působit prvoplánově krátkou sukní a hlubokým výstřihem, ne?

Osmdesát procent informací o ostatních lidech získáváme prostřednictvím neverbálních signálů – mimiky, gestikulace, postoje těla apod.

Líbí se vám chlapík odnaproti? Je třeba upoutat jeho pozornost! Milostný úspěch je přímo úměrný schopnosti vysílat ty správné signály a přijímat (a především rozluštit) odpovědi.

Určitě jste si už někdy všimli – a možná to zpozorovali i na sobě – že jakmile člověk vstoupí do společnosti lidí opačného pohlaví, nastane v jeho chování určitá změna. Napřímí se, zatáhne břicho, vypne hruď, napne obličej a najednou vypadá tak nějak mladší.

Muž se, stejně jako samec ze zvířecí říše, všelijak naparuje – což v jeho případě znamená, že se natočí k ženě a jednou nohou mírně nakročí směrem k ní.

Nejen muži, ale i ženy

Prohrábne si vlasy, upraví kravatu, a pokud si zahákne palce o pásek u kalhot a sedne si s koleny od sebe – je to jasné! Zcela evidentně upozorňuje na své mužské přednosti. Důležitý je oční kontakt. Normálně je neslušné na někoho zírat, ale svádí-li muž ženu, je pohled z očí do očí nezbytný.

I žena umí vyslat jasné erotické signály. Pohazování vlasy je gestem číslo jedna. To dokáže i dívka ostříhaná na ježka.

Žena projevující zájem o potenciálního partnera postupně poodhalí jemnou kůži zápěstí, při hovoru pak otevírá ruce a odhaluje dlaně. Lehce pootevřená ústa a vlhké rty snad dokáže interpretovat správně i ten nejnatvrdlejší chlap.

Podobně i sexy svůdné vlnění boků – tím totiž žena poutá pozornost ke své pánvi, jakožto sídlu mateřství, a ukazuje se tak jako co nejlepší budoucí partie, tedy i potenciální matka.

svádění 2

Muž se, stejně jako samec ze zvířecí říše, všelijak naparuje.

zdroj: www.thinkstock.cz
svádění 1

Pohrávání s vlasy je jasný signál!

zdroj: www.thinkstock.cz