Sexy přes 40: jde to (skoro) samo

Psychologie 24. července 2020

Být sexy ve dvaceti je jednoduché. Ale být sexy ve čtyřiceti je snad ještě jednodušší! Nevěříte?

Vážně. Ono totiž „mladé maso“ je sice většinou přitažlivé samo o sobě, ale většinou taky dospělé muže docela rychle znudí. Pánové samozřejmě můžou střídat jedno mazlivé koťátko za druhým, ale upřímně – kdo by o takové chlápky stál?

Ti, o které stojíme my, jsou totiž poněkud náročnější. Zeptejte se toho svého, jestli se mu líbí třeba Carla Bruni. Nebo Catherine Zeta-Jones. Nebo Monica Bellucci. Nebo Julia Roberts. No a pak se můžete zmínit o jejich datu narození. Takže popořádku:


Carle Bruni, kdysi porodila miminko francouzskému prezidentovi, je 51. A bývalý první muž země galského kohouta je proslulý svou... no řekněme „náročností“ na partnerky.

Catherine Zeta-Jones, jejíž srdce získal nejslavnější hollywoodský svůdník Michael Douglas, oslavila své 50. narozeniny.

Monice Bellucci, známé třeba jako hrdinka filmu Malena nebo Máří Magdaléna z Umučení Krista, je 54. Mimochodem své první dítě porodila ve čtyřiceti, druhé v pětačtyřiceti.

No a Julia Roberts? Uvěříte, že Pretty Woman je dneska 51? Jasně, vypadá trochu jinak, než když tuto romantickou komedii před téměř třiceti lety točila, ale upřímně řečeno – tehdy taky měla na nahé scény dabérku.

Hurá, konečně přes 40!

Můžete pochopitelně namítnout, že tyhle ženské byly k zbláznění přitažlivé, už když jim bylo osmnáct, takže jim sexy vzhled nedělá ani později potíže. A že co má dělat chudák holka, která se nenarodila s geny perfektní postavy, ostře řezaných lícních kostí, rtů jako polštáře a lesklých hustých vlasů?

Jenže v tom je právě ten vtip! Kolem dvaceti se taková dívka teprve rozkoukává a ve třiceti je možná osudu vděčná za to, že se vůbec vdala.

Ve čtyřiceti už ale konečně ví, jaké je její místo na světě. Už se nemusí starat o každého chlápka, který se na ni milostivě koukne a pozve ji na dvě deci.

Má stejné ženské zbraně jako výše zmíněné krásky, jenom je potřeba je trochu podpořit, třeba návštěvou dobrého kadeřníka, výměnou šatníku a podobně.

A je stará známá věc, že pro muže jsou nejvíc přitažlivé ženy, o něž musí bojovat. No a žena ve čtyřiceti ví přesně, s kým hodlá trávit svůj vzácný čas, takže se případný nový partner musí hodně snažit! (A i pokud má manžela, neměla by na tuhle osvědčenou taktiku zapomínat.)

Proč ne já, když ony ano?!

Pověste si doma někam fotku některé ze zmíněných krasavic. A jestli se někdy po ránu cítíte starší než nilské pyramidy, podívejte se na ni a řekněte si nahlas: „Proč ne já, když ona klidně?“ Uvidíte, jak se vám samy srovnají záda, nohy si ochotně obují lodičky na jehlách a na tváři se usadí svůdný záhadný úsměv. Protože ono to opravdu jde zevnitř...