Příručka pro vaši krásně opálenou pleť

Bronzová bohyně 4. června 2013

Léto se pomalu, ale jistě blíží. A i když to teď vypadá spíš na pršiplášť, určitě se i vám bude hodit pár tipů, jak vyzrát na opálenou pleť.

Pracujte s faktory!

Pro první kontakt se sluncem, zvlášť v jižních oblastech, si vyberte vysokou ochranu, kam patří péče SPF 30 a 50, v případě problematické pokožky velmi vysokou ochranu SPF 50+. Když už si pokožka zvykne a mírně se opálí, jsou vhodné střední ochranné faktory SPF 15, 20 a 25. Nízkou ochranu SPF 6 a 10 zvolte, pokud už máte pokožku opálenou a jste typ, který se téměř nikdy nespálí. Pomalé opalování vede k rovnoměrnému snědému vybarvení, které dlouho vydrží.

Nešetřete krémem!

Účinnost naneseného krému snižuje nedostatečná vrstva. Odlijte tělové mléko do dlaně, prstem ho rozdělte na tělo jako tečky na berušku a pak důkladně rozmažte. Nezapomínejte na hůře dostupná místa, jako je zadní strana kolen a okolí plavek. Ochranu obnovujte každé 2 hodiny nebo po každém koupání, při sportu, když se zapotíte a otíráte ručníkem.

Hydratujte!

Zlatý odstín vypadá nejlépe na hladké, pravidelně hydratované pokožce. Používejte péči po opalování večer po slunění, po návratu z dovolené 2x denně.

opalování

Pro první kontakt se sluncem to chce vyšší faktor, zejména jste-li v jižních krajích.

foto:

Jak na samoopalování

Někdy zkrátka sluníčko nepřeje, a my proto můžeme být vděčny kosmetice, že máme, kam sáhnout. Tentokrát to zkuste se samoopalovacími přípravky podle nás a určitě se vyhnete nevzhledným flekům a šmouhám.

  1. Den před samoopalováním použijte peeling, obrousí z povrchu pokožky suché šupinky odumřelé kůže.
  2. Tvář i tělo ošetřete hydratační péčí, především sušší místa, na obličeji tváře, na těle lokty a kolena. Vsákla by více krému a vypadala by tmavší. Kolena a lokty nemusíte natírat vůbec, obvykle bývají tmavší než okolní pokožka.
  3. Vlasy si upravte tak, aby vám při akci nepadaly do tváře ani na krk.
  4. Použijte gumové rukavice, pak se nemusíte bát obarvených dlaní a nehtů. Pokud na to zapomenete, po aplikaci si důkladně umyjte ruce mýdlem, okolí nehtů vydrhněte kartáčkem.
  5. Krém či mléko nanášejte postupně na menší plochy a důkladně roztírejte. Nejlépe kruhovými pohyby, ne cikcak, tak vznikají skvrny. Začínejte odspodu, na obličeji od brady, na těle od nártů.
  6. Při použití spreje stříkejte na pokožku ze vzdálenosti asi 20 cm.
  7. Péči nechte vstřebat, sprej zaschnout. Obvykle se to pozná podle toho, že povrch pokožky přestane lepit.

Pozor! Samoopalovací krémy neobsahují ochranné sluneční filtry. Přirozeně opálená pokožka se už tak snadno nespálí, ale bronz vytvořený uměle takhle nefunguje. Při pobytu na slunci používejte vždy opalovací krémy.

samoopalování

Pleť bronzová díky samoopalovacímu krému nemá přirozenou ochranu před slunečními paprsky. Proto i tehdy myslete na ochranný krém s faktorem.

foto: