Plesová sezóna: v hlavní roli doplňky

Buďte hvězda plesu 20. února 2013

Společenská sezona vrcholí, jeden maturiťák střídá druhý a vy si při pohledu do skříně rvete vlasy, že z ní nic kloudného nevydolujete? Pak se hezky uklidněte a vezměte rozum do hrsti.

Malé černé má ve svém šatníku asi každá žena, která se kdy zúčastnila divadelního představení, promoce svých odrostlejších potomků nebo, v horším případě, pohřbu. Velkou výhodou tohoto kousku oblečení je fakt, že z módy asi nikdy nevyjde. Jasně, nějaké drobné nuance týkající se materiálu a střihu jsou patrné, ale s tím si můžete hravě poradit. Že nevíte jak?

Zaměřte se na drobnosti

Uvědomte si, že každý kousek oblečení můžete vyšperkovat a doladit vychytanými doplňky. Stačí jen trocha fantazie, špetka dobrého vkusu, kapka odvahy a jistá míra sebereflexe a super model je na světě.

Není nutné utrácet rok co rok horentní sumy za večerní toaletu, ale spíš si pohrát s tím, co ji posune na společenském žebříčku na stupně nejvyšší.

A jsme zase u lodiček, psaníček, šperků, ozdob do vlasů a dalších „maličkostí“, které v módě disponují neuvěřitelnou silou. Jen s nimi umět zacházet.

Společenské doplňky 12

1. Marks Spencer 2. New Yorker 3. Marks Spencer 4. Marie Claire, Baťa 5. Ann Christine 6. Dune

zdroj: Archiv firem

Bez lodiček ani ránu

Vezměte si třeba klasické lodičky na jehlách. Za ta léta, co je známe, doznal jejich design spousty zásadních, ale i méně výrazných proměn, které se opakují v cyklech.

Když se na lodičky podíváme dneska, všechno už tu několikrát bylo. Extra špičky i ty nejkulatější z kulatých, pásky přes nárt i nad kotníkem, vysoké platformy i ultratenké podrážky, jehlové podpatky i „kačenky“, stejně jako abstraktní ozdoby nebo naprosto jednoduchý, čistý dezén.

Společenské doplňky 14

1. Marie Claire, Baťa 2. Marks Spencer 3. Debenhams 4. Dune 5. Rossi Gianvito, Obssession 6. HM 7. Rossi Gianvito, Obssession 8. Rossi Gianvito, Obssession

zdroj: Archiv firem

Střevíčky pro Popelku

Na večerní party je možné obout i páskové sandálky, ideálně opět na vyšším podpatku. Nízké kramfleky předem odpouštíme pouze „eifelovkám“ nebo dámám, jejichž partner trpí nízkým sebevědomím a výška jeho drahé polovičky ho případně sráží ještě více do kolen.

Ideální botky na tanec jsou samozřejmě ty s uzavřenou špičkou, neboť nikdy nevíte, na jakého tanečníka můžete narazit, a také s upravitelným páskem kolem paty. Nutno podotknout, že v letošních kolekcích to těmito skvosty příliš nehýří, ale snad se výrobci napřesrok polepší.

Společenské doplňky 13

1. RB Bižuterie 2. Diva 3. Rosantica, Obssession 4. Swarovski 5. Rosantica, Obssession 6. Deers 7. Swarovski 8. Swarovski

zdroj: Archiv firem

Vyšperkujte styl

Přestože je šperků celá řada a záleží jen a jen na vašem vkusu, jaký druh si k danému oblečení zvolíte, i zde platí určitá pravidla, jak s nimi nakládat.

K hladkému jednoduchému střihu šatů a ideálně jedné barvě se hodí i okázalá bižuterie, ale stejně dávejte pozor, abyste to nepřehnala.

K extrémně výraznému náhrdelníku určitě nepřipínejte brož nebo nechřestěte podobně okázalými náramky a dlouhými visacími náušnicemi, to jedno ženské tělo neunese. Když extravagance, tak jen v jednom případě.

Pokud jsou vaše šaty samy o sobě nepřehlédnutelné, využijte sílu drobných pravých šperků, které se rozhodně nebudou s oblečením „prát“.

Miniaturky

A co by to bylo za společenskou akci, kdybyste dorazila s velkou kabelou přes rameno? Drobné psaníčko si v takové tašce klidně přineste, ale s sebou na plac nebo ke stolu vezměte jen to nejnutnější, co se do něj vejde, a zbytek nechte v šatně. Není nic horšího než dokonalý styling zazděný nevhodnou kabelkou.

Společenské doplňky 10

1. Debenhams 2. Accessorize 3. Debenhams 4. Louis Vuitton 5. Topshop 6. Marks Spencer 7. Topshop 8. CCC

zdroj: Archiv firem

Společenské doplňky 11

1. Debenhams 2. Accessorize 3. Clarie´s 4. Topshop 5. Accesorize 6. CCC 7. 1-2-3 Paris 8. 1-2-3 Paris

zdroj: Archiv firem

Sama sobě kadeřnicí

Další samostatnou kapitolou jsou ozdoby do vlasů. I sebepracnější účes může pod vlivem bujarého veselí trochu popadnout, pak je ideální mít v záloze ozdobu, která pomůže společenskou katastrofu zažehnat. Nehledě na to, že čelenky samy o sobě dokážou divy.

A nikde není psáno, že jsou určeny pouze pro dlouhovlásky. Naopak – moderní, perfektně střižený hladký účes z kraťounkých vlasů mohou povýšit na uměleckou kreaci.

Společenské doplňky 15
zdroj: Archiv firem