Plesová sezóna:trocha extravagance neuškodí

Buďte hvězda plesu 25. února 2013

Jdeme na to tak trochu od lesa. Všimly jste si? Nejdříve jsme se vám pokusili představit trendy doplňky vhodné pro společenský večer, dneska se chceme podívat na modýlky, které mají k velké večerní toaletě daleko, ale i tak jsou pro slavnostní příležitost více než použitelné.

Nikde není psáno, že na plese musíte zářit v toaletě s vlečkou a třívrstvou balonovou sukní. I lehce extravagantní a tím více poutavé oblečení splní svůj účel. Nuda nemá v šatníku moderní ženy středního věku co dělat. To si zapište za ouška!

Pro štíhlé krásky

Co takhle dlouhá sukně? Ta se na scénu vrátila už vloni, a že jí to sakra sluší. Šifón, plisování, krajka, všechno je zpátky. A nenosí se jen na večer. Tuhle kreaci využijete i pro běžné nošení. Něžná rockerka v dlouhé sukni doplněné koženým křivákem nebo džínovou bundičkou – to je naprostá bomba. Když zvolíte vhodné boty, mladistvý look vám ubere pěkných pár let.

Na večer si můžete k dlouhé sukni obléknout senzačně padnoucí bolerko, korzet nebo uplé body, přes ramena přehodit kožešinovou štólu a budete za hvězdu. Stejný účel splní i široké kalhoty.

Ale pozor – pokud jste zvolila maxi délku nebo větší objem materiálu ve spodní části těla, top musí být kratší, uplý nebo alespoň kopírující vaše ženské křivky. Kombinací dvou objemných nebo prodloužených kousků byste ze sebe udělala nežádoucí matrónu.

atypický večer 10
zdroj: Louis Vuitton

atypický večer 12
zdroj: Louis Vuitton

Nejste zrovna Twiggy?

Jestliže jste poslední dobou přibrala a nechcete svůj objem ještě více zhmotnit, vykašlete se na dlouhou sukni a bolerko a sáhněte spíše po volnějším topu a úzkých kalhotách nebo zdobených legínách. Volná tunika skryje nežádoucí faldíky a dá vyniknout relativně štíhlým nohám. A o to vám přece jde.

A pokud jste opravdu odvážná a znáte svoje přednosti, klidně si vezměte brokátovou minisukni, odvedete tak pozornost od vrchních partií a u mužů sklidíte zaručený úspěch. Vysoké podpatky, které jsou na večerní akci povinné, výsledný efekt umocní.

Trochu jste nám vyrostla?

Pak se poohlédněte po společenském overalu. Ten si nemůže každá z nás dovolit, ale jestli vám to vrozené dispozice jenom trochu umožní, jděte do něj. Jedná se o nadčasovou záležitost, která nemá ve světě módy konkurenci.

Atypický večer
zdroj: Archiv firem

Posledních pár sezon se u kombinézy cíleně zkracují nohavice a zvláště u společenských modelů je to zatraceně sexy. Ovšem tenhle kousek oblečení vyžaduje od své nositelky notnou dávku sexappealu, zdravého sebevědomí, ale i sebereflexe. Malým silnějším ženám je overal zapovězen.

atypický večer 33
zdroj: New Yorker

Sáčko jako klenot

Zapomeňte na hrubé svetry, plédy a jiné prapodivné přehozy a pořiďte si lesklé nebo jinak zdobené sako. Nejde o zbytečnou investici, neboť tenhle kousek garderoby užijete i v běžném společenském prostředí. Když si k němu obléknete jednoduché pouzdrové šaty, tvídovou sukni nebo strohou košili a tmavé džíny, můžete oslnit i na pracovním jednání. Takové sako se rozhodně neztratí.