Pečený zajíc na divoko s kořenovou zeleninou a brusinkami

Hody hody doprovody! 23. března 2012

Máte ráda divočinu? Tenhle jarní zajíček vaše chuťové buňky zaručeně potěší.

Potřebujete:

1 celého zajíce

3 cibule

300 g mrkve

200 g petržele

200 g celeru

400 g anglické slaniny

sůl

nové koření

bobkový list

celý pepř

brusinkový kompot

Postup:

  1. Očištěného zajíce vložte do pekáče, přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, divoké koření, cibuli a nakrájenou slaninu.

  2. Protkněte zajíce slaninou, aby maso nebylo vysušené – hlavně běhy. Pečte v troubě na 165 stupňů asi 95 minut.

  3. Po upečení zajíce vyjměte, zaprašte výpek moukou, zalijte vodou a povařte.

  4. Zajíce ozdobte anglickou slaninou a brusinkovým kompotem.



Ochutnejte další velikonoční recepty šéfkuchaře U Schnellů!

Logo Restaurace a hotel U Schnellů

Na vaši návštěvu se těší

HOTEL & RESTAURACE U SCHNELLŮ

Tomášská 2/27

118 00 Praha 1

Telefon: +420 257 531 037

Více na www.uschnellu.cz.



Zároveň se můžete zapojit do soutěže o poukaz do hotelu a restaurace U Schnellů v sekci Soutěže.