Potřebujete:
300 g hladké mouky
100 g másla
50 g cukru
1 dl mléka
3 žloutky
20 g droždí
1 lžíci rumu
špetku soli
hladkou mouku na vál
žloutek na potření
3 až 4 barevná vejce nebo kraslice na ozdobení
Postup:
Rozdrobené droždí, lžičku cukru a lžíci mouky rozmíchejte v části vlažného mléka a nechte vzejít kvásek.
Polovinu změklého másla ušlehejte s cukrem do pěny, všlehejte žloutky, přidejte mouku, sůl, rum a vzešlý kvásek. Zbylým vlažným mlékem zadělejte těsto, které rozválejte na pomoučeném válu na plát. Posypte ho zbylým nastrouhaným máslem, stočte, opět rozválejte a nechte vykynout.
Těsto nakrájejte na 3 díly, upleťte z nich cop a konce spojte, aby vznikl věnec. Opatrně ho přeložte na plech vyložený papírem na pečení a opět nechte vykynout. Pak věnec potřete žloutkem a upečte dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C.
Upečený věnec nechte vychladnout a do jeho středu naaranžujte obarvená vejce nebo kraslice.