Petra (23): Chci si zahrát na modelku!

Proměny s Avonem 31. října 2012

Nepřehlédnutelná okatá tmavovláska ráda čte módní časopisy, a tak si přála vyzkoušet, jaké to je fotit módu. Není to lehké, jak to vypadá, ale jí to šlo skvěle.

Petra žije obklopená rodinou, do které patří mamka, táta, sestra, neteř a šestiletý kocour Mikeš. Už sedm let pracuje jako Avon Lady a ráda by s touto značkou spojila svou budoucnost a vybudovala si kariéru. „Chtěla bych vystudovat ekonomickou fakultu a prosadit se v ekonomickém oboru. Nebo bych chtěla být herečka,” prozrazuje a vzhledem k tomu, že má celý život před sebou, může se splnit oboje.

Líčení: inspirace Kleopatrou

Jako správná Avonka začne Petra vypočítávat své oblíbené kosmetické produkty tělové péče, pleťové péče i líčidel. Vizážista Pavel její mastnější pleť zkrotil krycím make-upem, který vydrží celý den. „Účes, který připomíná Kleopatru, mne zavedl k líčení ve stylu egyptské královny,” prozrazuje Pavel. „Kočičí oči jsem vytvořil pomocí profesionálních očních linek a ty jsem ještě prosvětlil azurovými stíny. Všimněte si, jak rozzáří oči!” Posílil dojem pomocí vrstvy řasenky. Rozhodl se i pro výraznou rtěnku. Než ji nanesete, vyplatí se dodat rtům hydrataci pomocí balzámu, jen tak budou vypadat svěže, nalíčení se povede a bude dlouho držet v původním stavu.

Vlasy: hlídejte si ofinu

Petra byla se svým účesem spokojená, proto ho kadeřník jen vymazlil k dokonalosti. Základní černou barvou dodal vlasům luxusní lesk. Zastřihl konečky, takže účes dostal švih. Velkou pozornost věnoval ofině. Aby ji každý obdivoval, musí být skvěle ostřihaná a vyfoukaná dohladka.

Oblečení: odvážeme se!

Spolupráce s Petrou se pro stylistku Lenku rýsovala skvěle - Petra má ráda extravaganci a nezříká se žádných barev ani stylů. Tak s chutí do práce!

Dáme si pistácie

„Petře sluší studené barvy, protože je typickým příkladem zimního typu,” prozrazuje stylistka Lenka hned na začátek: „Sáčko v neokoukaném odstínu pistáciové barvy doplňují kalhoty s jemným plastickým zvířecím vzorem.” K těmto módním vychytávkám neodmyslitelně patří také výrazná rtěnka a lodičky sladěné s tričkem.

Co na to Petra: „Líbí se mi to tričko s pejskem, oblečené pod sako.”

  • Tričko, Van Graaf, 3399 Kč, sako, Marc Cain, 6499 Kč, kalhoty, Zara, 1499 Kč, náušnice, H&M, 149 Kč, boty, H&M, 899 Kč

A zase to retro

„Je vděčné a sluší všem, kdo mají symetrickou postavu,” zdůvodňuje stylistka Lenka svou retro náladu. „Ovšem doplněny o moderní detaily dostanou retro kousky novou tvář a šmrnc!”

Co na to Petra: „To je působivě elegantní model! A koukněte na ty lodičky!”

  • Halenka, H&M, 1299 Kč, sukně, H&M, 799 Kč, lodičky, H&M, 899 Kč, sada perly + náramek, Perfect Poise, Avon, 499 Kč

Sport s dotekem glamouru

Jak se dělá ten typicky modelkoidní styl? „Oblečení v jinak sportovně volnočasovém stylu povýší na glamour look bundička vyšívaná množstvím korálků. Také kabelka a lodičky přispějí k večernějšímu dojmu,” vysvětluje stylistka Lenka.

Co na to Petra: „Sako a kabelku bych hned brala.”

  • Bundička, Zara, 2499 Kč, kalhoty, Van Graaf, 1299 Kč, tričko, Zara, 599 Kč, kabelka, Debenhams, 1199 Kč, lodičky, H&M, 899 Kč

A jak to celé dopadlo?

„Užila jsem si všechno na 100 procent. Nejvíc se mi líbil model elegantní "asistentky".”

spojene
foto:
spojene
foto:

Připravila: Lucie Fendrychová

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas