Renata (44):Šaty mě překvapily

Proměny s Avonem 25. dubna 2012

Tentokrát se do našich Proměn s Avonem zapojila družná Renata. A protože venku všechno kvete, šlo se hodně do barev! Jak se vám výsledek líbí?

Renata je společenská, baví ji pracovat s lidmi, má ráda rozmanitost. To vše práce zónové manažerky značky Avon poskytuje.

Tip redakce

Také byste ráda podstoupila proměnu? Pokud je vám nad čtyřicet, přihlaste se na e-mailovou adresu promenaavon@sanomamedia.cz. A nezapomeňte poslat své fotografie!

„Každý den je jiný, stejně jako je jiná každá žena. K mé práci patří kreativita, soutěživost, ale také týmová práce,” chlubí se. I ve volném čase se ráda obklopuje lidmi.

„Nejvíce si vyčistím hlavu s partou kamarádů či kolegů někde na horách, chatě a chalupě. Kytara a zpívání nesmějí chybět! Doma nejvíce relaxuji na zahrádce. Ale rozhodně nepěstuji nic k jídlu, je to jen skalka a kytičky.”

Líčení: Půvab za pár minut

„Mladší se „dělám“ omlazující řadou Anew a krásnější líčidly od Avonu,“ potvrdila nám Renata. Určitě prý vyzkouší i paletu očních stínů, kterou použil vizážista Pavel Bauer. Ten zkombinoval béžové a hnědé odstíny ladící s barvou jejích očí a vlasů: „Světlejší stíny patří pod obočí a směrem k řasám se ztmavují. Řasenka v černé barvě oči dostatečně zvýraznila, takže ani nebylo třeba použít oční linky.”

Pracovně vytížená žena chce být stále upravená. Ale rychle! „K tomu se hodí rtěnka a lesk v jednom. Vybral jsem lehce narůžovělý odstín, aby celkové nalíčení nepůsobilo nudně,“ radí vizážista. Pro přesnější tvar rtů ale nejdřív vykreslil jejich obrys konturovací tužkou ve stejném odstínu. Rozjasňující kuličkový pudr nanesený na tváře pak zvýrazní celé líčení a dodá pleti zdravou barvu a mladistvý svěží lesk.

Tip vizážisty: Pudr se třpytkami vypadá moc hezky i v dekoltu.

Vlasy: Střih pro jemné vlasy

Renata měla vlasy k ramenům, s odrostem a s roztřepenými konečky. Kadeřnice se rozhodla zachovat původní střih a pomocí barev dodat účesu zářivost. Vytvořila melír o dva stupně tmavší barvou, než je základní barva, což dodá vlasům bohatost.

Střih respektuje jemnost Renatiných vlasů, takže horní partie je postupně sestříhaná a pramínky vyfoukané do objemu.

Tip na doma od kadeřnice: „Renata by měla používat šampon určený na barvené vlasy a přípravky, které dodávají vlasům objem.“

Oblečení: Chci vyzkoušet nové barvy

Renata se stále pohybuje mezi lidmi, a tak výběru oblečení věnuje hodně pozornosti. Dává přednost elegantním kouskům, které jejímu ženskému typu lichotí. „Hrozně se těším na léto, ráda nosím veselé vzory. A miluju barvy! V mém šatníku najdete třeba zelenou, oranžovou, žlutou. Přála bych si vyzkoušet i další výrazné barvy!” říká Renata a stylistka Lenka se raduje. K Renatiným novým vlasům se totiž skvěle hodí syté odstíny.

OSLAVA ŽENSKOSTI

Žádné volné, splývavé košile! Střih kopírující tvar těla lichotí ženským křivkám, ale zachovává decentní vzhled. Zajímavý černý detail poutá pozornost a má zeštíhlující efekt. Elektrizující modrá barva podtrhuje barevný tón vlasů.

Co na to Renata: „Vyšlo mé přání - tuhle modrou ještě v šatníku opravdu nemám. Moc se mi líbí! Překvapilo mě, jak mi šaty padly, a zaujala mě kombinace s barevně se doplňující kabelkou a botami.“

  • Modré šaty, Marks & Spencer, 1049  Kč; kabelka, Mango, 699 Kč; lodičky s otevřenou špičkou Armani Jeans, Beltissimo, 3390 Kč; náhrdelník, Dům módy, 485  Kč.

MOTÝLÍ MÁMENÍ

Vzor motýlů působí mladistvě. Atraktivitu modelu ještě násobí tvarově podobný náramek. Všimněte si výstřihu, takzvané „vody“ - upoutá pozornost, takže se snáze dají skrýt případné nedostatky.

Co na to Renata: „Letní šaty s tím originálním motýlím vzorem jsou podle mého gusta. Přesně takové vzory vždycky upoutají mou pozornost. Umím si představit, jak v nich vyrážím ven v krásném letním dni.”

  • Šaty Van Graaf, 3799 Kč; náramek Anima Tua, 529 Kč.

VYLADĚNO DO DETAILU

Outfit v pastelových odstínech působí žensky a jemně. Šátek opticky spojuje všechny barvy jednotlivých prvků modelu - všimněte si, že ladí i s kabelkou a botami. Když menší ženy nosí kalhoty, dobře vypadá, když si nohy opticky prodlouží botami na podpatku.

Co na to Renata: „Zelená je prostě moje barva, takže v tomhle modelu jsem se cítila opravdu skvěle, jako ve své kůži. Bylo to elegantní, ale současně veselé. A navíc úžasně pohodlné! Určitě bych si takový modýlek pořídila.“

  • Svetr Van Graaf, 1299 Kč; kalhoty Marks & Spencer, 1399 Kč; šál Van Graaf, 3499 Kč; náramek Mango, 449 Kč; boty Guess, 4250 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Proměnu jsem si skvěle užila, celý den o mě tým pečoval s úsměvem. Chtěla jsem být na fotkách vážná, ale prostě to nešlo. Díky za zážitek a inspiraci!”

Proměna duo
foto:
proměna dabl
foto:

Vlasy: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha 2

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas