Lenka (47): Jeden den, třikrát jiná

Proměny s Avonem 27. června 2012

Čtenářka, kterou jsme vybrali pro předprázdninovou Proměnu s Avonem, se chystá na svatbu. „Vyloupli“ jsme modely pro 3 různé vzhledy jako z Popelčiných oříšků.

Stále usměvavá Lenka pracuje jako oblastní manažerka Avonu, má to štěstí i výsadu, že právě práce jí dělá velkou radost. „Je to totiž i můj koníček. Líbí se mi rozmanitost, poznávání nových lidí, jejich příběhů, sbírání zážitků – třeba zájezd do Indie či Singapuru.“

Lenka ráda nejen cestuje, ale také ráda tráví volný čas s rodinou, manželem a třináctiletou dcerou Zuzanou. Relaxuje prací na zahrádce, při které jí asistuje rodinný mazlíček, kokršpanělka Sofie.

V létě se Lenka chystá na svatbu. Přála by si ten výjimečný den opravdu užít a být jako Popelka – třikrát změnit svůj styl. Rádi splníme!

Líčení: Kouzla s maxitužkou

„Snažím se o pleť pečovat pravidelně, používám výrobky Avon, a to i jako „dekorativku“. A nedám dopustit na tělovou péči s olivovým olejem,“ prozradila na sebe Lenka. Její pleť působí mladě, ale má sklon k tvorbě pigmentových skvrn. Potlačí je zesvětlující sérum a zamaskuje středně krycí minerální make-up. „Jednotlivé skvrny ukryje korektor nebo druhá vrstva make-upu,“ ukazuje vizážista Pavel.

Pavel počítá s horkým letním dnem, jehož nápor vydrží oční stíny v tužce a lehký poprašek pudrového minerálního make-upu. Oči orámoval pomocí maxitužky a jemně linku rozetřel, takže efekt je jako při použití stínů. „Když nejsou řasy husté, napraví to řasenka,“ radí.

Rty obarvil fuchsiovým odstínem rtěnky a nablýskal pomocí lesku. „Ten je ideální do kabelky pro obnovení nalíčení během dne!“

Vlasy: Odvaha se vyplatila

Lenka se nechala v kadeřnickém salonu přesvědčit k radikálnímu zkrácení a vyplatilo se! Do fotostudia přijela nadšená z nového účesu. Také barva vypadá nádherně.

Kadeřnice říká: „Barvu jsem se rozhodla ztmavit o tři tóny, aby se vyrovnal původní rozdíl mezi tmavšími konečky a světlým odrostem. Přední partii jsem nejdříve odbarvila a poté nanesla přeliv.“ Zajímavý tvar účesu pak vytvořila pomocí žehličky.

Oblečení: Různé styly pro různé příležitosti

Jak se Lenka obvykle obléká? „Můj styl je elegantní i sportovní, mám ráda pohodlí,“ říká. Stylistka Lenka tedy dostala za úkol vybrat své jmenovkyni tři modely, které budou slušet, ale také se dobře nosit.

Půvabná cestovatelka

Cestování si žádá pohodlné střihy a materiály. Svetr z příjemného materiálu má neutrální barvu, takže se k němu dají vzít moderní barevné kalhoty. „Multifunkční kousek se vyplatí mít v šatníku. Zajímavý střih milosrdně ukryje případné nedostatky postavy,“ vysvětluje stylistka. Lenka s chutí vklouzla také do bot, které jsou pěkné na pohled a současně se v nich nohy cítí dlouhé hodiny jako v bavlnce.

Co na to Lenka: „Žluté kalhoty jsou super. Líbí se mi také boty, ani je na nohách necítím.“

  • Svetr, Guess, 2999 Kč; kalhoty, Pinko, 4100 Kč; náramek, Icone, 190 Kč; boty, Dune, 899 Kč.

Dáma na svatbě

Lence šaty skvěle padnou. Proč? „Protože takzvané americké průramky zdůrazňují její pěkná ramena. A střih kopíruje postavu a má ideální délku,“ prozrazuje stylistka. Boty a kabelka už jen barevně dotvářejí působivý vzhled modelu.

Co na to Lenka: „Krásné šaty. Zaujalo mě psaníčko, které se prý dá nosit i ve všední den, protože je dvojité a velké.“

  • Šaty, Zara, 1999 Kč; kabelka, Zuzana Kubíčková, 1800 Kč; náušnice, Avon; lodičky, Clarks, 2400 Kč.

Víla ve víru tance

Na parketě během svatební party nádherně vynikne dlouhá lehoučká „róba“. „Květinový vzor zvýrazňuje pěkné pravidelné rysy Lenčina obličeje,“ poukazuje stylistka. „Efektní dojem vytváří i zajímavý kontrast krátkých vlasů a romantických šatů.“

Co na to Lenka: „Krása! Šaty jsou lehoučké a určitě bych si je vzala třeba i na romantickou procházku u moře na promenádě.“

  • Šaty, Pietro Filipi, 4990 Kč; šperk, Pietro Filipi, 319 Kč; náušnice, Avon; kabelka, H&M, 599 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Proměnu jsem si moc užila, děkuji! Nečekala jsem, že se mi budou líbit všechny modely. A víte co? Klidně bych je nosila ve všední i sváteční dny!“

Spojene 1
foto:
Spojene 2
foto:

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas