Monika (45): Modrá je dobrá!

Proměny s Avonem 25. července 2012

Křehká Monika se nezdá. Odvážně se vypravila do naší Proměny s Avonem a nechala všem odborníkům volnou ruku!

Tahle drobná žena mate tělem. Vypadá jako křehká víla, kterou odfoukne vánek, ale pracuje v sázkové kanceláři a sama se nebojí riskovat.

Mezi jejími koníčky se vedle čtení, ručních prací a lásky ke zvířatům skrývá další překvapení – střelba. Tedy pokud si z nás Monika jen nevystřelila!

Líčení: něžné barvy pro romantický styl

Monika má velmi světlou a velmi jemnou pleť, která si žádá jemné zacházení. Vizážista Pavel použil vyhlazující bezbarvou bázi a poté minerální pudrový make-up. „Je sypký a nanáší se jako pudr, ale vytvoří kryjící vrstvu, která skvěle sjednotí barvu pleti a dodá jí vzhled sametu.“ Korektorem v tyčince ještě zamaskoval kruhy pod očima, které přece jen trochu prosvítaly. Viditelnost kruhů zmírní dvoufázová péče s chladivou kuličkou.

Zvláštní pozornost Pavel věnoval obočí. „Potřebuje zvýraznit, v tomto případě světlého typu pleti jsem použil hnědý oční stín. Nanáší se pomocí štětečku - ne plochou, ale hranou, aby byla linka obočí užší.“

Při líčení očí vizážista využil všechny stíny paletky. Nejtmavším nakreslil i linku pod spodními řasami, což oči jemně zvýrazní. Řasenka řasy prodlouží a zahustí.

Rty orámovala tužka a vyplnil lesk.

Vlasy: slušivé mikádo

„Paní Monika má jemné vlasy, proto jsem zachovala tvar mikáda, protože opticky působí, že jsou vlasy hustší,“ prozrazuje kadeřnice Eliška. „Vzhledem k oválnému obličeji jsme přední partie více zkrátili. Barvu jsem zvolila o dva odstíny tmavší, abych zvýraznila obličej.“

Na závěr účes vyfoukala do objemu přes kulatý kartáč.

Oblečení: v hlavní roli barvy

Monika svůj styl oblékání označila za běžný. „Nosím sukně, šaty, halenky,“ vyjmenovala kousky ze svého šatníku. Se stylistkou Lenkou se dohodly, že zkusí i trochu výstřednější modely a nové barvy, které Monika dosud nenosila a které budou ladit s novou barvou vlasů.

Dáma v modrém

„Sytý odstín Moniku rozzářil,“ říká stylistka Lenka. „Ale pozor, úzké pouzdrové šaty neprominou ani kilo navíc a jsou jen pro superštíhlé ženy!“ Také mašle ještě více upoutá pozornost na (v Moničině případě) štíhlý pas. Pokud jste štíhlá, rozhodně se nebojte výrazných barev ani detailů.

Co na to Monika: „Páni! Nic podobného jsem na sobě nikdy neměla, ani barvu, ani střih. Ale líbí se mi to.“

  • Šaty, 5 Avenue, 5990 Kč; Náramek, Mango, 349 Kč; Sandálky, Clarks, 3890 Kč.

Originál se stopou antiky

Šaty antického střihu našly inspiraci ve spodním prádle. „Podprsenkový“ živůtek nechá vyniknout štíhlé šíji i rukám paní Moniky. Barevnost tón v tónu vychází z barvy vlasů. Boty, kterým se říká gladiátorky, opět odkazují na antický look.

Co na to Monika: „Hezký společenský model. Takhle bych se oblékla do divadla.“

  • Šaty, Benetton, 1499 Kč; Šperk, Avon; Prsten, Avon; Boty, Clarks, 3890 Kč

Zlatý poklad

Stylistka Lenka prozrazuje: „Módním hitem letošního pozdního léta je zlatá a stříbrná a jejich odlesky. Modrá je ke zlaté velmi vhodnou doplňkovou barvou.“ Zbývá jen obout džínové sandálky ve stejném odstínu modré, a pokud se chystáte na odpolední venkovní pozdní oběd, pro jistotu nezapomeňte na bolerko.

Co na to Monika: „Kalhoty nenosím, ale proč je nezkusit? Tyhle zlaté jsou zajímavé.“

  • Top, 5 Avenue, 1390 Kč; Kalhoty, Lindex, 999 Kč; Lodičky, Baťa, 889 Kč; Bolerko, Tuzzi, Dům Módy, 2527 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Překvapila mě barva i střih šatů, takové jsem nikdy neměla. A příjemně mě udivilo, že mi modrá barva tak sluší!“

spojene
foto:
spojena
foto:

Připravily: Lucie Fendrychová a Jitka Musilová

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas