Dagmar (49): Chci ležérnost, ale ne nudu!

Proměny s Avonem 15. srpna 2012

Naší čtenářce Dagmar její sportovní styl vyhovuje, jen už je to občas nuda. Dnešní Proměny s Avonem jí ho mají pomoct „resuscitovat“. Podařilo se?

„Chtěla bych pár nových kousků do svého šatníku, který je hodně sportovní,“ přála si školnice Dagmar. Na běhání po obchodech jí moc času nezbývá, protože se věnuje práci a velké rodině - manželovi, třem dětem a dvěma vnoučatům. „Ale vnoučata jsou můj koníček,“ dodává rychle s úsměvem. Druhým koníčkem je pak vyšívání. Aby byl výčet rodiny kompletní, musíme ještě zmínit psa a kočku.

Líčení: viditelná změna

„Moc se nelíčím, občas si dám stíny, řasenku a pomádu s leskem,“ vypočítává Dagmar a odvážně nechává vizážistovi Pavlovi volnou ruku.

Ten nejprve suchou pleť ošetřil hydratačním krémem. Pak použil kombinaci make-upu a korektoru. „Korektor nanáším tam, kde jsou i přes vrstvičku make-upu stále viditelné póry a na tmavší místa,“ ukazuje.

Hezký zdravý nádech dodá tváři růžová tvářenka. „Když chcete vytvořit efekt jako po dovolené, použijte pro opálený vzhled bronzový pudr a ťukněte s ním na vyvýšená místa, hlavně na lícní kosti,“ dodává Pavel.

Oči vizážista namaloval paletkou tmavě modrých stínů a efekt podpořil zhušťující řasenkou.

„Objem rtů zvětšíte pomocí konturovací tužky. A k tomu stačí jen troška lesku v přirozeném odstínu rtů,“ končí Pavel líčení.

Vlasy: lehčí jsou hezčí

„Hodně tmavá barva působila moc tvrdě, stejně jako rovně střižená ofina,“ komentuje kadeřník Michal. „Barvu jsem o pár tónů zesvětlil a dodal teplý odstín s přirozeným prosvětlením.“

Vlasy pak odlehčil sestříháním a vyfoukal do rovna. Nový tvar patky působí jemněji. Pro domácí použití doporučil kadeřník Dagmaře přípravky, které podpoří objem účesu.

Oblečení: žádost o svěží modely

Dagmar si přála zachovat svůj oblíbený sportovní styl, jen ho trochu osvěžit. „Půjdeme na to pomocí jasných barev a zajímavých doplňků,“ slibuje stylistka Lenka. Také se s Dagmar dohodly, že zkombinují model, který bude zeštíhlovat.

Sláva květinám!

Ležérní tunika z přírodního materiálu je model, který se velmi snadno přenese z letních ulic do podzimních. „Dá se nosit volně, což je velmi pohodlné. Ale k úzkým legínám bych ji spoutala páskem,“ doporučuje stylistka Lenka.

Barva kalhot dodá jinak jednolitému outfitu šťávu.

Co na to Dagmar: „Líbí se mi, že je květinový vzor i na lodičkách.“

  • Tunika, Lindex, 999 Kč; kalhoty, F&F, 999 Kč; náramek, I´m, 229 Kč; lodičky, 5. Avenue, 1990 Kč.

Sázka na bílou

Bílá halenka je klasika, se kterou málokdy šlápnete vedle. K tomu tyrkysové akcenty kalhot a doplňků paní Dagmar krásně rozzáří. „Barvu lodiček jsme tentokrát sladili s barvou rtěnky. Krásný by byl také červený lak na nehty,“ pochvaluje si stylistka Lenka.

Co na to Dagmar: „To je opravdu hezké, ale na červené nehty si asi netroufnu...“

  • Halenka, Lindex, 699 Kč; kalhoty, F&F, 999 Kč; lodičky, S.Oliver, 1490 Kč; taška, Lindex, 549 Kč; náramek, Avon

Zeštíhlujeme!

„Tohle je velice zeštíhlující model. Vodorovné proužky sice mohou opticky rozšiřovat, my je ale narušíme svislou siluetou saka, čímž rozšiřující pocit zmizí!“ prozrazuje trik stylistka Lenka.

Co na to Dagmar: „Díky i za trik, jak si prodloužit krk pomocí náhrdelníku.“

  • Tílko, Desigual, 1499 Kč; sako, Marks&Spencer, 2499 Kč; kalhoty, KappAhl, 1199 Kč; korále, Dům módy, 1620 Kč; lodičky, Baťa, 999 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Kadeřník vytvořil přesně to, co jsem si představovala. Líbí se mi, že nové oblečení respektuje můj oblíbený sportovnější styl.“

spojene 1
foto:
spojene
foto:

Připravily: Lucie Fendrychová a Jitka Musilová

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas