Blanka (54): Nové tělo zaslouží novou vizáž

Proměny s Avonem 8. srpna 2012

Čtenářce Blance se po letech boje podařilo porazit nadváhu. Úkol těchto Proměn s Avonem je tedy jasný: Odměna.

Sympatická Blanka srší energií a úsměvy. „Bez nadsázky se mi podařilo změnit život. A teď se cítím plná energie a elánu,“ pochlubila se nám. To je naděje pro spoustu žen v podobné situaci! Co ještě Blance chybí? Tušíte správně: nový vzhled a nový šatník!

Těm bude Blanka od teď věnovat více času, přibere to jako nový koníček k péči o zahradu, projížďkám na kole a v zimě na běžkách. Vybereme Blance pár super moderních kousků. Manžel, dvě děti a tři vnoučata budou koukat!

Líčení: lehký dotek povolen

„Pečující kosmetiku používám, ale líčím se jen příležitostně,“ prozrazuje Blanka. Vizážista Pavel jí pochválil pleť: „Je hezká, klasická smíšená, zralá. Je vidět, že o ni Blanka pečuje.“ Na projasnění použil zlatou bázi. „Snadno se s ní pracuje, stačí ji jen rozetřít, kromě toho, že obličej rozzáří, také vyhladí pleť.“ Dále nanesl pudr a růžovou tvářenkou se dotkl lícních kostí.

Při líčení očí začal obočím. „Zralé ženy už mívají obočí méně husté a nepravidelného tvaru, tužka ho přirozeně zvýrazní.“ Z paletky očních stínů použil bílý stín pod obočí, který oko rozjasní a obočí opticky pozvedne. Oko pak jen lehce orámoval, aby líčení bylo nenásilné. Řasenka pro citlivé oči zaručí, že Blanka, která není na líčení moc zvyklá, nebude mít problémy s pálením očí.

Tvar rtů zdokonalí konturovací tužka a rtěnka v tělovém odstínu.

Vlasy: návrat k přirozenosti

Kadeřnice popisuje svůj postup a jeho důvody: „Odrostlou barvu v odstínu teplé blond jsem přebarvila na přirozenější odstín, který více lichotí barvě obličeje. Vrchní partii jsem prosvětlila melírem. Co se týče střihu, ten jsem pouze upravila.“

Tvar dodá účesu vyfoukání pomocí kartáče s malým průměrem. Na tvarování doporučila Blance použít vosk a přes prsty pak pramínky doupravit.

Oblečení: Úplně nový šatník

Změna konfekční velikosti je naprosto jasný důvod pořídit si novou výbavu šatníku! „Dávám přednost klasice, mám ráda šaty a kostýmy,“ upozorňuje Blanka. Stylistka Lenka slibuje, že šaty nebudou chybět. Ovšem takové, které dají vyniknout nové štíhlé siluetě.

A zase ta tunika

Tahle tunika je střižena do tvaru A, takže se dá pohodlně nosit i ke kalhotám. „Je to pohodlné, ale přesto elegantní,“ říká stylistka Lenka. Takový barevně sladěný outfit se hodí jak do práce, tak do společnosti. Pokud už si nejste tak úplně jisté pevností a hladkostí paží, svetřík s 3/4 rukávy se o to postará.

Co na to Blanka: „Nenapadlo by mě vzít si k tunice kalhoty. Což by byla škoda, protože to vypadá moc pěkně.“

  • Tunika, Per Una, 1499 Kč; kalhoty, Lindex, 699 Kč; korále, H&M, 249 Kč; boty, Zara, 999 Kč; svetřík, H&M, 999 Kč.

Potisk s dobrou náladou

Veselý vzor na šatech skvěle ladí s Blančiným úsměvem. „Šaty jsou výrazné, proto přidejte pouze decentní šperky a celkový dojem bude dokonalý. Ale nic nezkazíte velkou plážovou taškou,“ radí stylistka Lenka.

Co na to Blanka: „Tyhle šaty by zvedly náladu každé ženě, takže i mně.“

  • Šaty, Dům módy, Riani, 7750 Kč; dřeváky, Högl, 1890 Kč; šperky, Avon.

Krajky a puntíky

Mírně extravagantní šaty kombinují potisk krajky a puntíky. Stylistka Lenka žertuje: „Je to trefa do černého, doslova!“ Blance šaty skvěle sedí a její souměrná postava opravdu vynikne.

Co na to Blanka: „Pokud bych si měla vybrat jeden model, byl by to právě tento.“

  • Šaty, Van Graaf, 5490 Kč; balerínky, Zara, 1299 Kč; šperk, H&M, 289 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Moc jsem si přála vyzkoušet si proměnu na vlastní kůži, splnil se mi sen! Vlasy, líčení, šaty, celý tým, focení – jsem nadšená a moc děkuji...“

proměna spojené 2
foto:
proměna spojené 1
foto:

Připravila: Lucie Fendrychová a Jitka Musilová

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas