Gita (38): Hravé barvy vystřídaly černou

Proměny s Avonem 20. února 2013

Nebylo jednoduché přemluvit Gitu, která jako spousta z nás vyznává tmavé barvy, aby vklouzla do zářivých oblečků. Nakonec se v nich cítila skvěle a propadla i barevnému líčení!

Nový účes

Bude se barvit a stříhat podle jarních trendů! Původní melírované a barvené vlasy s odrostem se změnily následovně - přední část si zachová světlou barvu a ostatní vlasy budou jednolitě tmavší, ne násilně, ale viditelně.

Také střih je ultramoderní. Boční a zadní partie jsou krátké, směrem k temeni se prodlužují. Vrchní partii kadeřnice zastřihla ke straně, což zvýrazní efekt dlouhé patky.

Co Gita ocení doma? Jednoduchou úpravu nového účesu. Patku si může vyžehlit a zbytek vlasů vytvarovat do moderního ležérního stylu.

Tajemství půvabu

první 1

Vizážistka Markéta říká: „Při líčení očí se můžete barevně vyřádit. Proč používat stále hnědou a černou? Nebuďte šedá myš. Zkuste tradiční stíny doplnit o tyrkysovou a žlutou. Tyto barvy jsou nejenom barvami jara a léta. A klidně si takové líčení udělejte i na den, neschovávejte ho jen na večírek.“

první 2

Pro Gitu i pro vás jsme připravili i další zajímavé varianty zkrášlení očí. Prozradíme, jak si vykouzlit tekuté linky i stále oblíbený kouřový styl.

3x jiný pohled

1. Elegantní linka

druhý 1

Adoptujte tekuté oční stíny, vyplatí se to. Markéta prozrazuje: „Rychle se nanášejí, proto se hodí pro rychlé ranní líčení do práce. Kovový lesk stínu oko projasní.

druhý 2

Odstíny můžeme kombinovat – světlý odstín dát do vnitřního koutku, abychom oko projasnili a prosvětlili. Na zbytek víčka můžeme použít střední tón pro zvýraznění oka.“

druhý 3

Na závěr zvýrazněte řasy řasenkou, která jim dodá objem.

2. Barevný den

třetí 1

Pořiďte si paletu očních stínů s výraznými tóny. Žlutá a tyrkysová vypadají skvěle!

třetí 2

Markéta popisuje, jak barvy používat: „Nejtmavší šedohnědý odstín použijeme k vystínování horního i dolního vnějšího koutku, rozetřeme ho do ztracena.

třetí 3

Na převážnou část horního pohyblivého víčka naneseme žlutý stín, který lehce prolneme do šedohnědého stínu.

třetí 4

Tyrkysový stín aplikujeme do vnitřních koutků oka, krásně oko projasní.“

3. Kouřové kouzlo

čtvrtá 2

Než se pustíte do stínování, na víčka použijte speciální bázi, která je vyhladí, brání tomu, aby se stíny usazovaly v záhybech kůže, a prodlužuje trvanlivost líčení. Markéta začíná líčení černou tužkou: „Orámujte oko širší linkou, nemusí být perfektní a rozetřete ji do ztracena. Tenhle základ poslouží k tomu, že výsledek bude intenzivnější.“

čtvrtá 1

Použila práškové oční stíny White and Black. „Bílý naneste do vnitřního koutku a lehce ho rozetřete do středu víčka a do záhybu pohyblivého a nepohyblivého víčka.

čtvrtá 3

Černý stín naneste od středu víčka směrem ven a lehce rozetřete.“

Použité kosmetické produkty AVON

produkty Avon 3

Báze pod oční stíny Avon, 139 Kč

produkty Avon 7

Oční stíny Quatro Awakening Avon, 219 Kč

  • Báze pod oční stíny Avon, 139 Kč, Oční stíny Quatro Awakening Avon, 219 Kč, Práškové oční stíny s aplikátorem, odstín White and Black, 199 Kč, Řasenka Supershock Max Avon, 219 Kč, Pudrová rozjasňující růž Zenergy Avon, 199 Kč, Černá tužka na oči, Blackest Black Avon, 139 Kč, Tekuté oční stíny SuperShock, odstín Chromed cocoa a Pink Reflects Avon, 159 Kč

Oblečení: Barevný rej

Praktický půvab

Praktickému modelu dodává zářivost modrá a světle zelená barva. Aby toho nebylo moc, jako doplněk těchto výrazných barev slouží šedá na kalhotách a doplňcích. V úzkých kalhotách vyniknou krásné štíhlé nohy!

Stylistka Lenka radí: „Objemnější šátek bude slušet zejména ženám s krátkými vlasy a dlouhým krkem.“

  • oba svetry, Lindex, 499 Kč, kalhoty, Marks&Spencer, 849 Kč, šátek, Lindex, 399 Kč, náušnice (set), Avon, Natalie, 399 Kč, lodičky, Art Obuv, 3690 Kč, taška, My, 1290 Kč

Sólo pro retro

Tenhle model nikdo nepřehlédne! Velmi elegantní šaty v retro stylu upoutají pozornost rafinovanou krajkou i střihem.

Stylistka Lenka radí: „Nebojte se podtrhnout své půvaby také použitím lehce výstředních doplňků a bot.“

  • šaty, Lindex, 999 Kč, náušnice, Topshop, 430 Kč, kabelka, Avon, 449 Kč, lodičky, Dune, 1600 Kč

Červená na míru

Červenou barvu by měly blondýnky volit s citem, protože některé odstíny mohou působit až vulgárně. Košile s podtónem oranžové ovšem vyvolává svěží pocit.

Stylistka Lenka radí: „Vyhrajte si s doplňky, ideální bude, když se v nich zopakuje červená barva.“

  • košile, Zara, 399 Kč, náhrdelník, Avon, Araceli, 550 Kč, náušnice (set), Avon, Natalie, 399 Kč

A jak to celé dopadlo?

spojene 2
foto:
spojene 3
foto:

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Markéta Feigel

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas