Obklopte dětičky krásou už odmala

Ve svých dětech žijeme dál 27. května 2013

Jestli vám záleží na tom, v čem budou vaše děti žít, až vyrostou, platí jediná rada. Musíte je naučit vnímat hezké věci už odmala. Můžete jim krásné hračky nebo závěsy sama ušít, něco zvládne vyrobit tatínek, nebo můžete nakoupit ve specializovaných obchodech.

Můžete začít třeba nádobím. Nikdy neuděláte chybu servisem s Krtečkem, ale u jiných dětských motivů to chce dávat pozor, protože někdy jsou mírně řečeno ohavné.

Taky je důležité dbát na kvalitní značku, protože z nádobí přece vaše děti jedí a pijí. Můžete se inspirovat zrovna u nejlepšího: světoznámá značka oblíbeného porcelánu Villeroy & Boch připravila kolekci pro nejmenší děti od 18 měsíců Kiddy Bears.

Nádobí je vyrobeno z porcelánu, a to záměrně, aby se i velmi malé děti učily od útlého věku jíst a pít z pěkného a kvalitního nádobí. Když nádobí rozbijí, stačí s rozbitým kouskem a účtenkou přijít do prodejny a stejné zboží bude vyměněno za nové. Záruka trvá dva roky. Kolekci koupíte na www.luxurytable.cz.

O gumu se neotlučou

Výběr nábytku do pokojíčku není jenom věcí krásy, ale taky bezpečnosti, zvlášť když máte opravdu mrně. Dívejte se proto třeba po takových věcech, jako jsou bezpečnostní úchytky na dvířka a šuplíčky. Potřebujete nejenom nezávadné materiály, ale taky bezpečné tvary. Kolekci bezpečných úchytek připravila firma Trachea, což je největší výrobce nábytkových dvířek na českém trhu.

„Pevná konstrukce úchytky je obalena měkkou pryží, která minimalizuje nebezpečí úrazu, pokud dítě na úchytku spadne nebo do ní narazí. Pryžový materiál je hygienicky nezávadný, stejný se používá také v potravinářství nebo zdravotnictví. Rovněž je velmi odolný, a co se týká údržby, můžete jej bez problému omýt,“ říká Martin Dusík (www.trachea.cz).

Nechte si sestavit seznam

Pokud si nevíte vůbec rady s výběrem věcí do pokojíčku, nebo na to nemáte ani špetku času, není nic jednoduššího než to svěřit někomu, kdo se tím na rozdíl od vás živí. Odborníky najdete na www.aboutkids.cz, a návrh pokojíčku podle rozsahu práce stojí okolo pěti tisíc korun. Zároveň vám dodají i potřebné vybavení, které si můžete na jejich stránkách předem prohlédnout.

Jestli miminko teprve čekáte, nechte si od nich sestavit novorozenecký list, aby příbuzní a kamarádi mohli koupit něco, co se vám opravdu bude hodit. A nebojte, nemusí kupovat jenom drahé skříně – můžou se na ně třeba složit, nebo koupit například rozkošnou lampičku nebo polštářek.