Kůzlátka, děťátka, otevřete vrátka!

Ve svých dětech žijeme dál 28. května 2013

Kdyby instalovala koza svým kůzlátkům dveřní kukátko s kamerkou, mohlo být o pohádku míň. Protože kamerka by kůzlatům rychle ukázala, kdo je za dveřmi.

Ať to dětem vtloukáte do hlavy sebevíc, stejně si nemůžete být jistí, že neotevřou dveře od bytu nikomu nevhodnému nebo dokonce nebezpečnému.

Už proto, že obvykle nevidí, kdo za dveřmi stojí, protože na kukátko nedosáhnou. A když si k němu nesou židličku, ten prevít za dveřmi je dokáže šikovně slovy zmanipulovat, aby odemkly. Řešením může být kamerové kukátko.

Nesu dárek pro maminku

V momentě, kdy máte dítě samotné doma, a zazvoní neočekávaná návštěva, můžete si nechat poslat obraz osoby za dveřmi na váš mobil. Teprve pak předáte potomkovi instrukce, jestli může otevřít, protože jde například o vaši sousedku, nebo nemá raději otevírat vůbec, protože u dveří stojí pro vás neznámý člověk.

„Potenciální zloděj může na vaše dítě vyvíjet psychický nátlak. S informacemi typu ´nesu mamince dárek´ nebo ´jsem opravář a potřebuji odjistit uzávěr vody ve vašem bytě´ si nemusí váš potomek poradit. Obraz z dveřního kukátka na mobilu vám pomůže situaci lépe posoudit a adekvátně reagovat,“ říká Ivan Pavlíček, odborník na komplexní zabezpečení domů a bytů ze společnosti Next.

Kdy nás čeká zatmění?

  • V momentě, kdy zazvoní návštěva, přenese kamera dveřního kukátka obraz osoby stojící za dveřmi na malý LCD monitor, který máte připevněný na zdi. Výhodou kukátka je, že kamera pracuje s úhlem rybího oka 170°. Díky tomu monitoruje prostor v opravdu širokém záběru a zajišťuje zobrazení celého prostoru. Obraz z kukátka si můžete nechat přenášet také na vaši televizi nebo počítač, ať už se nacházíte kdekoli.

kukátko 1

Takhle to vypadá.

foto:

Taky pro dědečka s babičkou

A co si budeme povídat, taková věc je užitečná taky pro seniory, kteří se nechávají napálit snad ještě častěji než malé děti. Podvodníci se jim často dostanou do domu či bytu pod nejrůznějšími záminkami - často se vydávají za měřiče plynu nebo že prý přichází s nabídkou cenově výhodnější elektřiny.

„Senioři se bohužel nechávají snadno obelstít a pustí si zloděje do domácnosti. Jakmile zjistí, že došlo ke krádeži, bývá obvykle pozdě. Policii navíc mnohdy nedokážou přesně popsat podobu pachatele. Kamerové dveřní kukátko však zachytí minimálně obličej zloděje, což může následně policistům napomoci k jeho rychlejšímu dopadení,“ říká Ivan Pavlíček.