Dětské knížky nejen pro zábavu

Témata

děti domov knihy

Každý z nás má milovanou knížku z dětství. Dopřejte svým dětem nebo vnoučatům taky takovou vzpomínku. Kromě nezničitelných Dětí z Bullerbynu nebo Rychlých šípů se nabízejí i novinky, co mají třeba i víc než jen zábavnou funkci.

6. To nejhorší na mé sestře:

knihy 6

Marty a její starší sestra Melissa jsou každá úplně jiná – a vůbec spolu nevycházejí. Marty je spíš kluk než holka, miluje zvířata a je hrozně nepořádná. Ve svém pokojíku, který nazvala „doupě“, ráda vymýšlí a kreslí komiksy. Proto je pro ni těžké žít pod jednou střechou s Melissou, jejíž nejoblíbenější barvou je růžová a nejdůležitější věcí na světě hezky uklizený a barevně sladěný pokoj. Situace se ještě zhorší, když si máma začne vydělávat šitím a zabaví Marty její „doupě“.

Poprvé v životě spolu Marty a Melissa musejí bydlet v jednom pokoji – a brzy jsou hádky na denním pořádku. Jak tohle dopadne? Další ze série knih skvělé autorky, která dětské problémy řeší velmi čtivým způsobem, a z příběhů jejích hrdinů si každá „potrefená husa“ může vzít nenásilné dobré ponaučení. (www.bbart.cz)