Opravdu rychlá a dobrá jablečná buchta

Vaření a recepty 22. září 2018

Tuhle buchtu stihnete, i když nemáte moc času. A uvidíte, jak bude nejen na snídani dobrá!

Rychlá jablková buchta

Potřebujete:

4 větší jablka

450 g polohrubé mouky

450 g moučkového cukru

120 g rozpuštěného tuku na pečení

3 vejce

1 kelímek smetany ke šlehání

1 sáček kypřicího prášku do pečiva

tuk na vymazání a strouhanku na vysypání plechu

tenké plátky jablek

lístky meduňky nebo máty na ozdobení

Postup přípravy:

  1. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte je na hrubém struhadle (měli bychom získat asi 500 g nastrouhaných jablek). Přidejte k nim mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, vejce a rozpuštěný tuk a vše dobře promíchejte.

  2. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech, vložte ho do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 35 minut dozlatova.

  3. Upečenou buchtu nechte vychladnout a pak ji nakrájejte na čtverečky, které před podáváním ozdobte ušlehanou smetanou, plátky jablek a případně i lístky meduňky nebo máty.