Lákadlo jako z nejdražší bonboniéry

Vaření a recepty 18. října 2018

Tenhle recept si můžete pochopitelně schovat na Vánoce, ale stejně dobře se hodí jako nápad na desert ke kávě.

Vlašské ořechy v čokoládě

Potřebujete:

vyloupané vlašské ořechy

mléčnou nebo hořkou čokoládu

malé papírové košíčky

Postup přípravy:

  1. Vyloupané ořechy ponechte v celku, rozložte je na plech a opražte je dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.

  2. Čokoládu rozlámejte na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni.

  3. Vychladlé opražené ořechy smíchejte s rozehřátou čokoládou, pomocí lžičky tvořte z hmoty na podložku pokrytou potravinovou fólií malé hromádky, nechte je odkapat a ztuhnout a pak vložte do papírových košíčků.