Originální dárek na poslední chvíli: Domácí bonbony

Vaření a recepty 23. prosince 2017

Cucavé bonbóny nejsou zrovna nejzdravější, ale Vánoce jsou od toho, abychom hřešili. Tak směle do nich!

Domácí karamelky

Potřebujete:

100 g medu

100 g smetany

50 g másla

50 g hnědého cukru

olivový olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy:

  1. Malý pekáček vymažte velmi tence olivovým olejem a vyložte ho potravinářskou fólií.

  2. V kastrůlku se silným dnem rozpusťte máslo, přidejte med, smetanu a hnědý cukr a vše dobře promíchejte. Pak směs přiveďte k varu a za stálého míchání ji povařte asi 20 minut.

  3. Nalijte směs do připraveného pekáčku a nechte vychladnout tak, aby zůstala elastická. I s fólií ji přeložte na prkénko a nožem namáčeným v ledové vodě plát nakrájejte na karamelky (čtverce, obdélníčky, trojúhelníčky), a ty pak ozdobně zabalte do celofánu.