Naložte si hermelín, je to snadné

Vaření a recepty 4. ledna 2019

Nakládané sýry musí být správně odleželé, aby byl výsledek dokonalý. Naučte se pár kuchařských grifů, které vám pomohou oslnit hosty tím nejlepším nakládaným hermelínem.

Nakládaný hermelín

Potřebujete:

3 hermelíny

asi 2 lžíce nakládané červené kapie

2 cibule

hrst jemně nakrájeného syrového zelí

chilli pastu

1 lžíci nakládaného zeleného pepře

čerstvé bylinky

nakládané feferonky

3 dl kvalitního oleje

Postup přípravy:

  1. Hermelíny podélně rozřízněte, ale nedokrojte. Vnitřek každého sýru potřete trochou chilli pasty a naplňte nakrájeným zelím, kapií a kolečky cibule.

  2. Sýry naskládejte do vhodné sklenice, přidejte zelené bylinky (oregano, saturejku a podobně), nakládaný zelený pepř a feferonky. Vše zalijte olejem tak, aby sýry byly potopené, sklenici dobře uzavřete a nechte stát při pokojové teplotě 2 dny.

  3. Pak sýry uložte do chladničky. Podávejte na listu hlávkového salátu doplněné čerstvým chlebem nebo pečivem.