RYBÍZOVÝ TÝDEN: úplně nová varianta mořské ryby

Vaření a recepty 28. července 2012

Jak se ryba z moře potkala s touhle českou bobulí, na to se nás neptejte. Ale recept je to moc chutný.

Mořský vlk pečený s rybízem

Potřebujete:

4 filátka z mořského vlka s kůží

150 g anglické slaniny

150 g rybízu (červeného, případně i bílého)

2 chilli papričky

1 dl bílého vína

1 lžíci oleje

mletý bílý pepř

sůl

Postup přípravy:

  1. Filátka z rybího masa osolte, opepřete, vložte kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a opečte z jedné strany dozlatova.

  2. Filátka vyjměte, do výpeku v pánvi vložte anglickou slaninu nakrájenou na plátky a nadrobno nakrájené chilli papričky (aby nebyly tak ostré, můžete je předem zbavit semínek) a vše zalijte bílým vínem.

  3. Do pánve vraťte zpět opečená filátka, ale tentokrát kůží nahoru, zvyšte plamen a vše krátce zprudka povařte. Měkké rybí maso opět vyjměte a udržujte v teple. Do pánve přidejte kuličky rybízu, krátce je ve výpeku prohřejte a směs podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Filátka rozdělte na talíře, přelijte je směsí z pánve a podávejte s čerstvým pečivem.