JAHODOVÝ TÝDEN: pusťte se do větších akcí

Vaření a recepty 7. července 2012

Už máte týden zkušeností a máte chuť na dort? Tak si pomozte koupeným korpusem.

Jahodový dort s želé

Potřebujete:

1 koupený kulatý čokoládový korpus

Náplň:

300 g jahod

300 g rostlinné smetany ke šlehání

asi 100 g cukru

Poleva:

400 g jahod

8 g želatiny v prášku (rozpuštěné podle návodu na obalu)

cukr podle chuti

Na ozdobení:

nakrájené jahody

šlehačku

nasekanou bílou čokoládu

Postup:

  1. Korpus rozkrojte na dva pláty a spodní díl vložte do dortové formy (z druhého dílu můžete připravit jiný dort).

  2. Jahody omyjte a nakrájejte na kousky. Želatinu na polevu nechte nabobtnat a pak ji rozpusťte podle návodu na obalu.

  3. Jahody na náplň rozmixujte s cukrem na pyré a zlehka vmíchejte rostlinnou smetanu ušlehanou do pevna (ne zcela do tuha).

  4. Náplň rozetřete na korpus ve formě, stěrkou ji rovnoměrně uhlaďte a vše nechte ztuhnout v chladu.

  5. Jahody na polevu rozmixujte a oslaďte. Do třetiny vmíchejte připravenou rozpuštěnou želatinu a promíchejte se zbylým pyré.

  6. Korpus s náplní přelijte polevou, nechte ztuhnout a před podáváním dort ozdobte šlehačkou, jahodami a čokoládou.