BROSKVOVÝ TÝDEN: velmi jednoduchý koláč

Vaření a recepty 13. srpna 2012

Tohle je rychlá varianta na klasický koláč z kefíru. Sezonní ovoce mu vždycky dodá šmrnc.

Kefírový koláč s broskvemi

Potřebujete:

500 g kompotovaných broskví

5 dl kefíru

350 g polohrubé mouky

200 g cukru

100 g oleje

2 vrchovaté lžíce kakaa

1 lžíci jedlé sody

1 sáček dortového želé v prášku

Postup přípravy:

  1. Do mísy prosejte mouku s kakaem a cukrem. Přilijte kefír a olej a promíchejte. Nakonec do těsta nasypejte sodu a dobře promíchejte. Těsto nalijte do menšího pekáče vyloženého papírem na pečení, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut.

  2. Upečený korpus nechte vychladnout a pak na něj rozložte odkapané broskve nakrájené na plátky. Želé připravte podle návodu na obalu a opatrně ho nalijte na korpus s broskvemi.

  3. Koláč nechte ztuhnout v chladničce. Před podáváním ho i s papírem přeneste na pracovní desku a nakrájejte ho asi na 12 dílků.