BROSKVOVÝ TÝDEN: orgasmus s karamelem

Vaření a recepty 15. srpna 2012

Sladkost broskví přímo svádí k ještě sladšímu násobku. Vyzkoušejte tenhle nápaditý zákusek.

Gratinované broskve s karamelem

Potřebujete:

8 broskví

40 g másla

8 lžic krupicového cukru

8 lžic tekutého karamelu (prodává se hotový jako karamelový přeliv - topping)

1 lžičku mleté skořice

Postup přípravy:

  1. Broskve omyjte, osušte, rozpulte a zbavte pecek. Rozložte je řeznou plochou dolů do zapékací mísy, pokapejte je rozpuštěným máslem a každou posypejte půlkou lžíce krupicového cukru smíchaného se skořicí.

  2. Broskve vložte do trouby vyhřáté na 180 °C (nebo pod rozehřátý gril) a pečte, dokud se cukr na povrchu nerozpustí (broskve by měly zůstat pevné).

  3. Horké broskve rozdělte na dezertní talířky, každou přelijte karamelem a ihned podávejte. Podáváte-li broskve jako dezert, doplňte je kopečkem vanilkové nebo čokoládové zmrzliny.