RAJČATOVÝ TÝDEN: lehká rybka pro lehkou večeři

Vaření a recepty 7. září 2012

Plus si nachystejte lahvinku dobrého vína a těšte se na skvělou večeři. Místo pražmy samozřejmě můžete použít i jinou rybičku.

Pražma s rajčaty a chilli

Potřebujete:

4 vykuchané pražmy

2 velká masitá rajčata

2 lžíce chilli pasty

šťávu z 1/2 pomeranče

několik snítek čerstvého koriandru a zelené petrželky

olivový olej

čerstvě drcený pepř

mořskou sůl

Postup přípravy:

  1. Pražmy osolte, opepřete a každou na povrchu několikrát nařízněte. Opečte je z obou stran v pánvi na olivovém oleji a uložte v teple.

  2. Rajčata na špičce nařízněte do kříže, ponořte je na 2 minuty do vařící vody, ihned je zchlaďte v ledové vodě, oloupejte je, nakrájejte na čtvrtky a vnitřní části se semínky odstraňte. Dužninu pak nakrájejte na menší kostky a promíchejte je v míse s chilli pastou, nasekaným koriandrem a petrželkou, pomerančovou šťávou, solí a pepřem.

  3. Opečené pražmy rozdělte na talíře a na každou navršte rajčatovou směs. Pražmy podávejte s čerstvým bílým pečivem a zeleninovým salátem.