RAJČATOVÝ TÝDEN: tímhle nadchnete každého chlapa

Vaření a recepty 8. září 2012

Základem dobrého steaku je dobré maso a rozhodně se nevyplatí šetřit. A pak už to fakt není moc práce.

Hovězí steaky s rajčaty v bazalce

Potřebujete:

4 hovězí steaky ze svíčkové (po 150-200 g)

250 g zralých cherry rajčátek

menší cuketu nakrájenou na plátky

1 dl panenského olivového oleje

3 snítky bazalky

pažitku

černý pepř v mlýnku

sůl

olej nebo slaninu na potření grilu

Postup přípravy:

  1. Steaky lehce naklepejte nebo jen rozmáčkněte dlaní. Opepřete je, potřete olejem a nechte 30 minut odležet.

  2. Rajčátka nakrájejte na čtvrtiny. Smíchejte je s nasekanou bazalkou, pažitkou, pepřem, olejem a solí a uložte v chladu.

  3. Maso osolte a zprudka pečte na olejem nebo slaninou potřené mřížce grilu. Pečte medium – dorůžova – asi 3-5 minut z každé strany. Ke konci grilování krátce opečte plátky cukety.

  4. Hotový steak vložte na talíř a doplňte jej cuketou a částí rajčátek, zbylá rajčata podávejte stranou v misce.