Chřestový týden: Medailonky s omáčkou z červeného pepře a fritovaným chřestem

Vaření a recepty 24. května 2013

Pokud jste se dívali, jaké chřestové dobroty jsme vám doporučovali od začátku týdne, určitě jste zaregistrovali, že jsme chřest ještě nezkoušeli fritovat. Takže tady tip na další úpravu.

Potřebujete:

4 medailonky z vepřové panenky

20 dkg krájeného špeku lardo di colonnata

červený pepř

sůl

10 stroužků česneku

rozmarýn

olivový olej

řecký jogurt

šťávu z loupaných rajčat

4 vejce

10 ks chřestu

strouhaný parmazán

Postup:

  1. Medailonky obalte ve špeku, opepřete a osolte. Maso opečte z obou stran, potřete směsí utřeného česneku s rozmarýnem a nechte na teplém místě odpočinout.

  2. Připravte si omáčku z olivového oleje, šťávy z loupaných rajčat a řeckého jogurtu. Vše krátce povařte, dochuťte solí a přidejte naložený růžový pepř.

  3. Zelený chřest oloupejte a lehce povařte v osolené vodě. Pak ho obalte ve vejci a parmazánové strouhance a usmažte na rozpáleném oleji. Jako přílohu podávejte rané brambory s farmářským máslem.