Chřestový týden: Restovaný chřest s krevetami

Vaření a recepty 25. května 2013

Byť by se mohlo zdát, že k sobě krevetky a chřest tak úplně nejdou, není to pravda. Naopak, jejich jemné chutě se vzájemně podporují a výsledkem je krásně lehký, zdravý a voňavý pokrm.

Potřebujete:

2 lžíce oleje

3 stroužky česneku, oloupané a namleté

10 ks mladého chřestu nakrájeného na kousky

5 ks krevet, očištěných, bez ocásků

1 čajovou lžičku sójové omáčky

2 čajové lžičky ústřicové omáčky

1 čajovou lžičku rybí omáčky

1/4 čajové lžičky cukru

1/2 šálku thajského kuřecího vývaru

1 čajovou lžičku rozmíchaného kukuřičného škrobu

2 lžíce vody

1/4 čajové lžičky bílého pepře

Postup:

  1. Rozpalte wok na vysokou teplotu a přilijte olej. Když je olej horký, přidejte česnek a restujte, dokud nezačne vonět, zhruba 1 minutu. Přidejte chřest a krevety a restujte, dokud chřest nezkřehne a krevety nezrůžoví, zhruba 3–4 minuty.

  2. Přidejte sójovou, ústřicovou a rybí omáčku a cukr, restujte a pak přidejte thajský kuřecí vývar a směs kukuřičného škrobu a vařte 1 minutu. Poté servírujte.