Chřestový týden: Hovězí medailonky s blanšírovaným chřestem

Vaření a recepty 26. května 2013

Na tip na nedělní oběd jsme si nechali v záloze krále mas - hovězí. Spolu s chřestem a rizotovou rýží budete mít luxusní oběd hotový "raz dva".

Potřebujete:

600 g hovězího rumpsteaku

20 g čerstvého rozmarýnu

300 g zeleného chřestu

200 g arborio rýže

100 g másla

30 g parmazánu

100 g šalotky

sůl

pepř

řepkový olej

tomatovou omáčku

Postup:

  1. Chřest očistěte, omyjte a vařte v osolené vodě asi dvacet minut, dokud nezměkne. Když je chřest uvařený, vyjměte ho z vody a nakrájejte na menší kousky.

  2. Na másle nebo oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí, přidejte chřest a zarestujte. Potom přidejte rýži a podlijte ji vývarem, přidejte kousek másla na zahuštění a trochu tomatové omáčky pro zbarvení. Osolte, opepřete, přidejte nakrájený parmazán a zamíchejte.

  3. Hovězí medailonky z mladého býčka posypejte čerstvým rozmarýnem, přidejte sůl a pepř a zakápněte olivovým olejem. Medailonky orestujte na pánvi na olivovém oleji cca 2 minuty tak, aby střed masa zůstal růžový (medium). Podávejte s připraveným rizotem.