Týden s remoskou: Zapečené brambory s lososem

Vaření a recepty 27. května 2013

Chcete šetřit čas i energie, a přitom se skvěle najíst? Pak využijte unikátní vlastnosti léty prověřené elektrické pečicí mísy remoska. Nebudete litovat.

Potřebujete:

700 g brambor

600 g čistého filetu z lososa bez kůže

4 dl smetany

300 g celeru

4 vejce

4 lžíce nakrájeného kopru

40 g másla

sůl

Postup:

  1. Lososa osolte, rozkrojte na čtvrtiny a nechte v chladu. Brambory oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Vložte je do mísy a promíchejte s rozšlehanými vejci, smetanou, solí a koprem.

  2. Celer oloupejte, nakrájejte na plátky, vložte je do vroucí osolené vody a nechte krátce přejít varem. Vyjměte je, nechte odkapat a přimíchejte k bramborám.

  3. Remosku vytřete máslem, vložte do ní tři čtvrtiny oloupaných brambor smíchaných s celerem, přidejte lososa a překryjte zbylými bramborami s celerem. Pečte asi půl hodiny dozlatova.