Krůtí týden: Ragú s višněmi

Vaření a recepty 5. května 2013

Nebojte se zvláštní kombinace masa a višní. Budete překvapeni, jak krůtu ovoce osvěží.

Potřebujete:

500 g krůtích prsou

1 sklenku bílého vína

1 sklenku bujonu

1 bobkový list

100 g másla

2 lžíce bramborové škrobové moučky

1 malý svazek zelené petrželky

1/2 sklenky višní

pepř

sůl

Postup:

  1. Višně omyjte, osušte a vypeckujte. Petrželku nasekejte najemno. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostky. Poprašte je škrobovou moučkou, osolte a opepřete.

  2. Máslo rozehřejte v kastrolu, přidejte maso a pět minut za občasného míchání smažte. Potom ho podlijte vínem a vařte asi 10 minut. Vlijte teplý bujon, přidejte bokový list a nasekanou petrželku a kastrol zakryjte pokličkou. Duste asi půl hodiny, poté přidejte višně a společně poduste pár minut. Vyjměte bobkový list a podávejte s rýží.