Týden na grilu: Grilované vepřové plátky na jehle

Vaření a recepty 29. června 2013

Až budete s přáteli grilovat, určitě vyzkoušejte tento recept. Můžete ho totiž klidně servírovat na menších jehlách jako tzv. fingerfood.

Potřebujete:

1/2 šálku omáčky Hoisin

2 polévkové lžíce švestkové omáčky

2 stroužky rozetřeného česneku

750 g vepřové pečeně – podélné tenké plátky

2 jarní cibule

1 menší čerstvou okurku

200 g Samba omáčky Hellmann’s

Postup:

  1. Zkombinujte obě omáčky s česnekem, přidejte proužky masa a nechte 3 hodiny marinovat (nebo přes noc). Maso vlnkovitě napíchejte na 12 jehel nebo na 12 ve vodě namočených špejlí. Ogrilujte po obou stranách.

  2. Cibuli a přepůlenou okurku nakrájejte diagonálně na dlouhé proužky (bez semen). Masové jehly podávejte s cibulí, okurkou a Samba omáčkou.