Týden na grilu: Cibule nadívané kuřecím masem

Vaření a recepty 30. června 2013

Cibule se dají nadívat lecčím. My jsme pro dnešní recept zvolili masožravou variantu. Určitě tak bude chutnat nejen vám, ale i mužské části posádky vaší domácnosti.

Potřebujete:

8 větších cibulí

3 lžíce řepkového oleje

50 g anglické slaniny

200 g drobně nasekaného kuřecího masa

40 g nastrouhaného parmazánu

kmín

pepř

sůl

zelenou petrželku

Postup:

  1. Oloupejte cibule, seřízněte vršek a vydlabejte je. Vydlabané cibule dejte na pařák a 7 minut je povařte v páře, vyndejte a osušte. Vydlabané vnitřky jemně nasekejte.

  2. Na řepkovém oleji zpěňte 40 g jemně nakrájené anglické slaniny a vydlabanou nasekanou cibuli. Přidejte kuřecí maso a několik minut zvolna opékejte, až je maso hotové. Odstavte z ohně, vmíchejte podle chuti drcený kmín, pepř, sůl, jemně nasekanou zelenou petrželku a parmazán.

  3. Směsí naplňte cibule, položte je na rošt, zakryjte jemně nastrouhaným parmazánem a tenkými plátky slaniny. Zapečte je asi 10–15 minut pod grilem.