Kapr chutná i v létě, zkuste řízky na staroměstský způsob

Vaření a recepty 12. července 2018

Kapřík, to je v podstatě naše národní ryba, tak proč si na něj vzpomenout jen na Štědrý den? Vyzkoušejte řízky z kapra po staroměstsku - s ořechy a uzeným.

Potřebujete:

750 g kapra nakrájeného na řízky

5 půlek jader vlašských ořechů

100 g uzeného masa v plátcích

30 ml bílého vína

sůl

mouku, vejce a strouhanku na trojobal

sádlo na smažení

Postup:

  1. Řízky z kapra částečně vykostěte a do každého vytvořte ostrým nožem kapsičku. Do ní vložte půlku vlašského jádra zabaleného do plátku uzeného masa. Kapra osolte, pokapejte vínem a obalte v trojobalu (do vajec zašlehejte trošku vína).

  2. Řízky usmažte z obou stran na sádle a podávejte se šťouchanými nebo pečenými bramborami a hlávkovým salátem.