Týden s masovými roládami: Roláda z mletého masa

Vaření a recepty 26. srpna 2013

Rolády z masa nejenže skvěle chutnají, ale také dobře vypadají. A protože dobré jídlo by mělo představovat harmonické spojení lahodné chuti a libého vizuálního prožitku, mají rolády mezi strávníky spoustu fanoušků.

Potřebujete:

400 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)

100 g mletého uzeného bůčku

1 vejce

sůl

pepř

lžíci koření na karbanátky

2 lžíce hořčice

100 g šunky

2 natvrdo uvařená vejce

1 čerstvou papriku

Postup:

  1. Mleté maso dobře rozmíchejte s mletým bůčkem, solí, pepřem, kořením na karbanátky a vajíčkem. Podle potřeby můžete zahustit strouhankou.

  2. Pečicí papír potřete olejem a z masa na něm vytvořte čtverec. Dvě třetiny potřete hořčicí, pokryjte plátky šunky, nudličkami papriky, vejci a pomocí papíru stočte do rolády.

  3. Roládu přendejte do pekáčku, trošku podlijte vodou, vložte do dobře vyhřáté trouby a po 15 minutách příkon tepla snižte a pečte doměkka. Během pečení podlévejte a přelévejte šťávou. Podávejte s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší a salátem.