Týden s vínem: Mušle na víně a rajčatech

Vaření a recepty 23. září 2013

K dobrému jídlu neodmyslitelně patří kvalitní víno. Na začátek týdne dejte šanci mušlím s rajčátky.

Potřebujete:

2 kg čerstvých mušlí (slávky jedlé)

sklenici bílého suchého vína

velký svazek listové petržele

2 malé pálivé papričky

2 rajčata

4–5 stroužků česneku

1 citron

olivový olej

pepř

sůl

Postup:

  1. Do hrnce se zahřátým olejem vhoďte rozmačkaný česnek, pálivé papričky a přidejte důkladně očištěné a omyté slávky. Poškozené a otevřené mušle odstraňte. Přikryjte poklicí a několik minut duste.

  2. Do hrnce přidejte spařená rajčata, nahrubo nasekanou petržel, osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a přelijte vínem. Opět přikryjte poklicí a duste na vysokém plamenu, až se všechny mušle otevřou. Podávejte s bílým chlebem.