Pražská hovězí roláda
Potřebujete:
400 g hovězího masa (větší kus vhodný na roládu)
4 vejce
100 g šunky
100 g slaniny
100 g zeleného hrášku
4 dl masového vývaru
2 lžíce hrubé mouky
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
mletý pepř
sůl
Postup přípravy:
Šunku nakrájejte na kostičky a lehce opečte na rozehřátém oleji. Přidejte hrášek a rozšlehaná vejce, osolte, opepřete a umíchejte do polotuha. Směs odstavte a nechte vychladnout.
Mezitím maso rozklepejte přes potravinovou fólii na tenký plát (díky fólii se maso nepotrhá a necáká z něj šťáva).
Vychladlou vaječnou směs smíchejte s hrubou moukou a rozetřete na plát masa. Stočte ho do rolády, převažte ji provázkem, poklaďte plátky slaniny a vložte do pekáčku. Roládu podlijte vývarem a pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C za občasného přelévání výpekem. Upečenou roládu vyjměte z pekáče, výpek zaprašte hladkou moukou, zalijte trochou vody a provařte. Omáčku podle potřeby dochuťte pepřem a solí a přeceďte. Roládu nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.