Podzimní recepty, které vás zahřejí

Vaření a recepty Komerční sdělení 20. listopadu 2014

INKA je přírodní směsí ječmene, žita, čekanky a cukrové řepy. Díky harmonickému složení a vysokému obsahu cereálií má tato instantní obilninová kávovina výživné hodnoty, příjemnou chuť, jemné aroma a lahodnou pěnu. Pokud INKU znáte jako alternativu kávy, vyzkoušejte také netradiční recepty, k jejichž přípravě se používá právě tento lahodný nápoj.

Muffinky z INKY

Potřebujete: 200 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 4 vejce, 1 dcl oleje, 1 dcl vody, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 2 polévkové lžíce kakaa, 1 polévkovou lžíci kávoviny INKA, čokoládu na vaření, rozinky nebo kompotované třešně, jahody, košíčky na muffiny

Žloutky s moučkovým cukrem utřete a postupně přidávejte další ingredience jako hladkou mouku, olej, vodu, kypřící prášek, vanilkový cukr, kakao a kávovinu INKA. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh, který jemně vmíchejte do směsi. Do plechu na muffiny vložte košíčky. Naplňte je do čtvrtiny těstem, přidejte čokoládu a ovoce a zalijte zbylým těstem. Těsto naplňte do třičtvrtě košíčků. Rozehřejte troubu na 200 ˚C a pečte 20 - 25 minut.

Tip: K upečeným voňavým muffinkům si můžete k snídani připravit i chutný cereální nápoj INKA namísto kávy.

INKA pro dobrou náladu

Potřebujete: 2 lžičky INKY, 2/3 šálku vařící vody, 1/3 šálku čokoládové omáčky, 4 lžíce smetany 30%, šlehačku, karamelovou polevu, zkaramelizovaný cukru krystal

Inka kava

Čerstvě uvařenou kávovinu INKA doplňte o čokoládovou omáčku a smetanu. Připravený nápoj nalijte do šálku a opatrně ozdobte šlehačkou, zalijte karamelovou polevou a posypte zkaramelizovaným cukrem. Tento horký nápoj vám zaručeně přinese dobrou náladu!