Cuketové ragú s vepřovým masem
Suroviny na 4 porce: • 400g vepřového plecka • 2 cibule • 3 stroužky česneku • 2–3 lžíce oleje • špetka sladké papriky • 3 větší brambory • 200ml zeleninového vývaru • 4 rajčata • 3 cukety • hrst oregana a tymiánu • 1 lžíce citronové šťávy • sůl • pepř
Maso nakrájejte na kostky, brambory oloupejte a rozkrájejte na stejně velké kostky, rajčata a cukety na kolečka, cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hluboké pánvi nebo v kastrolu na rozpáleném oleji osmahněte dozlatova cibuli, česnek a maso.
Po 10 minutách restování přisypte sladkou papriku a brambory. Směs promíchejte, přilijte vývar, osolte, opepřete a duste doměkka, asi 15 minut.
Nakonec přidejte rajčata, cukety, bylinky a citronovou šťávu. Vše ještě 5–10 minut poduste a ihned podávejte.
Tip: Tento pokrm je skvělý i bez masa. Zeleninu můžete vyskládat do pekáčku a místo smažení ji zapéct.