Snídaně plné energie

Vaření a recepty 25. 8. 2015

Po noční spánkové pauze naše těla potřebují dostatek energie, aby se správně „rozjela“ a připravila na celý den. Na snídani byste si také měli pořádně pochutnat. Podívejte se, jak na to.

ovesna kase

Ovesná kaše s mandlemi a jablky

Suroviny na 4 porce: • 300 ml mléka • 150 g ovesných vloček • 4 lžíce medu • 1 lžička mleté skořice • 100 g nasekaných mandlí • 1 jablko • sůl

  1. Do hrnce nalijte mléko a zahřívejte ho. Když je mléko horké, vsypte do něj ovesné vločky, špetku soli, skořici, 1 lžíci medu a za stálého míchání vařte, až vznikne kaše.

  2. Na pánvi osmažte nasucho mandle a pak je odstavte z plotny.

  3. Jablko pokrájejte na měsíčky.

  4. Kaši naservírujte do mističek, přidejte do ní plátky jablek, posypte mandlemi a podle chuti přelijte medem.

Tip: Med můžete nahradit ovocným sirupem.