Snídaně plné energie

Vaření a recepty 25. 8. 2015

Po noční spánkové pauze naše těla potřebují dostatek energie, aby se správně „rozjela“ a připravila na celý den. Na snídani byste si také měli pořádně pochutnat. Podívejte se, jak na to.

toasty na sladko

Toasty nasladko

Suroviny na 2 porce: • 4 plátky bagety • 4 vejce • 50 ml mléka • 1/2 lžičky mleté skořice • 1 banán • 1 lžička oleje • 1 lžíce moučkového cukru • 3 lžíce medu • 2 vlašské ořechy • sůl

  1. Vejce rozmíchejte v misce. Přidejte mléko, špetku soli, skořici a pořádně prošlehejte.

  2. Banán nakrájejte na kolečka.

  3. Pánev potřete olejem a nechte jej rozpálit. Plátky bagety z obou stran namočte ve vajíčkách a nechte trochu okapat. Dejte je na pánev a asi 3 minuty opékejte z každé strany.

  4. Ještě za tepla toast posypte moučkovým cukrem, navrch položte kolečka banánu, přelijte medem a posypte nadrcenými ořechy.

Tip: Pro obměnu chuti můžete místo medu použít javorový sirup a banány nahradit jiným ovocem. Výtečné je také spojení s pikantní brusinkovou omáčkou.