Snídaně plné energie

Vaření a recepty 25. 8. 2015

Po noční spánkové pauze naše těla potřebují dostatek energie, aby se správně „rozjela“ a připravila na celý den. Na snídani byste si také měli pořádně pochutnat. Podívejte se, jak na to.

ryzova rozkos

Rýžová rozkoš

Suroviny na 4 porce: • 1 l mléka • 300 g rýže Arborio • 3 lžíce slazeného kondenzovaného mléka • 1 lžíce másla • jahodová marmeláda • několik lístků máty

  1. Do hrnce vlijte mléko a zahřívejte ho. Když je horké, vsypte do něj rýži a uvařte ji (podle návodu na obalu). Odstavte hrnec z plotny a přimíchejte kondenzované mléko a máslo. Vše pořádně promíchejte.

  2. Rýži rozdělte do mističek, navrch dejte marmeládu (podle chuti) a dozdobte malými lístky máty.

Tip: Pro obměnu receptu přimíchejte do mléka kakao.