Jablkové růžičky s meruňkovým džemem
Že člověk jí také očima, platí u našeho receptu dvojnásob. Křehké jablíčkové růžičky ocení malí i dospělí mlsouni. Navíc jsou velmi jednoduché na přípravu, když znáte ten trik. Podívejte se na náš podrobný foto návod a bude to pro vás také hračka.
Suroviny: Extra Jam Meruňka Hamé Sweet 6 lžiček, jablko 4 ks, listové těsto 1 balení, citronová šťáva 1 lžička
- Jablka neloupejte, pouze pečlivě omyjte. Překrojte na polovinu a vydlabejte jádřinec. Potom ostrým nožem krájejte slabé plátky, maximálně 2 mm silné.
- Plátky dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přidejte citronovou šťávu a nechte minutu přejít varem. Slijte a nechte vystydnout a okapat. 3- Listové těsto rozválejte a nakrájejte na proužky 5 x 20 cm. Potřete džemem. Na delší stranu klaďte plátky jablka slupkou ven a řeznou stranou do středu úzkého proužku těsta. Plátky se musí částečně překrývat tak, aby jako tvořily plátky růže.
- Potom přeložte druhou polovinu těsta a opatrně zarolujte. Posaďte do vymazané muffinové formy a trochu rozvolněte, aby formu vyplnily. Pečte 10‒15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
TIP! Při pečení jsme otestovali, že na jednu růžičku je ideální 7 plátků jablka.
Další recepty a tipy na dobrá jídla najdete na www.receptyschuti.cz a www.pecemespolu.cz.