Velikonoční a jarní recepty: Tipy od Hamé

Vaření a recepty 2. 3. 2016

Receptů na dobrý moučník není nikdy dost! Proto jsme pro vás vybrali tři nenáročné, se kterými zazáříte a všichni se budou olizovat až za ušima. Převzato z www.receptyschuti.cz.

Jablkové růžičky s meruňkovým džemem

ruzicky

Že člověk jí také očima, platí u našeho receptu dvojnásob. Křehké jablíčkové růžičky ocení malí i dospělí mlsouni. Navíc jsou velmi jednoduché na přípravu, když znáte ten trik. Podívejte se na náš podrobný foto návod a bude to pro vás také hračka.

Suroviny: Extra Jam Meruňka Hamé Sweet 6 lžiček, jablko 4 ks, listové těsto 1 balení, citronová šťáva 1 lžička

  1. Jablka neloupejte, pouze pečlivě omyjte. Překrojte na polovinu a vydlabejte jádřinec. Potom ostrým nožem krájejte slabé plátky, maximálně 2 mm silné.
  2. Plátky dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přidejte citronovou šťávu a nechte minutu přejít varem. Slijte a nechte vystydnout a okapat. 3- Listové těsto rozválejte a nakrájejte na proužky 5 x 20 cm. Potřete džemem. Na delší stranu klaďte plátky jablka slupkou ven a řeznou stranou do středu úzkého proužku těsta. Plátky se musí částečně překrývat tak, aby jako tvořily plátky růže.
  3. Potom přeložte druhou polovinu těsta a opatrně zarolujte. Posaďte do vymazané muffinové formy a trochu rozvolněte, aby formu vyplnily. Pečte 10‒15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

TIP! Při pečení jsme otestovali, že na jednu růžičku je ideální 7 plátků jablka.

Další recepty a tipy na dobrá jídla najdete na www.receptyschuti.cz a www.pecemespolu.cz.