Zakousněte se do křupavé masové pečínky!

Vaření a recepty 31. 5. 2016

A upečte si ji jarně. Když přidáte správné čerstvé bylinky a suroviny, pochopíte, co znamená slovo lahodné...

Pečený králík na tymiánu

kralik na tymianu

Bylinky jsou dnes dostupné celoročně, odjakživa ale patřily právě k jaru, stejně jako voňavé a křehké králičí maso. Je velmi zdravé, proto si dopřejte tuhle pečínku častěji!

Doba přípravy: 50 minut

Suroviny na 4 porce:

• 4 králičí stehna • 100 g plátků anglické slaniny • 3 lžíce oleje • 4 snítky tymiánu • 200 ml suchého bílého vína • 12 cibulek s částí zelené natě • bílý pepř • sůl

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Králičí stehna osolte, opepřete, každou porci obalte plátkem slaniny a dejte do pekáčku. Na každou porci položte snítku tymiánu, vše zakapejte olejem a v předehřáté troubě 10 minut pečte.

  2. Maso podlijte vínem a duste přiklopené 15 minut; poté přidejte cibulky a pečte ještě 15–20 minut doměkka. Podávejte třeba s čerstvým pečivem.

Tip: Nemáte-li nové cibulky s natí, použijte malé suché cibulky, ideálně šalotky. Ponořte je na 2 minuty do vroucí vody, pak je slijte a prolijte studenou vodou. Loupání bude snadné. V tomto případě je přidejte k masu celé už na začátku pečení.