Milujete THAJSKOU kuchyni? Máme pro vás 5 NEJLEPŠÍCH RECEPTŮ!

Vaření a recepty 15. 7. 2016

Má nálepku super exotiky a dlouho jste ji nemohli ochutnat jinde než na dovolené. V posledních letech už ale není thajská kuchyně tak nedostupná. V restauracích ji podávají za ceny srovnatelné s gulášem a chcete-li ji vařit doma, většinu surovin seženete v supermarketu. A pokud nesnesete thajské „hot“, prostě uberete chilli.

Lab Kai
foto:

Lab Kai

Tenhle klasický thajský salát vypadá úplně jinak, než jste u salátu zvyklí. Chutná ale božsky a je velmi lehký.

Suroviny na 2 porce: • 400g kuřecího masa – kuřecí prsa, jemně nasekaná nebo mletá • 1 lžíce pražené rýže – prášek (k dispozici na asijských trzích nebo si můžete vytvořit svůj vlastní pražením syrové rýže na suché pánvi do hnědé barvy, kterou poté rozmixujete) • 3 lžíce nasekaných čerstvých lístků koriandru • 2 jarní cibulky nasekané • 2 lžíce nasekané šalotky nebo cibule • 3 polévkové lžíce nasekané máty • 1/2 lžičky sušených pražených chilli papriček • 2 lžíce limetkové šťávy • 1 a 1/2 lžíce rybí omáčky • koriandr či máta na ozdobu

  1. Rozehřejte pánev, přidejte kuřecí maso a na mírném ohni míchejte, až bude maso propečené. Orestujte s trochou oleje a vývaru a poté sceďte přebytečnou vodu.
  2. Přidejte rybí omáčku a limetkovou šťávu.
  3. Směs promíchejte s koriandrem, cibulí, šalotkou, mátou, rýžovým práškem a sušeným chilli.
  4. Porce ozdobte větvičkou koriandru nebo čerstvé máty. Podávejte teplé.