Zalijte to pivem! aneb Dokonalé pivní menu

Vaření a recepty 19. 7. 2016

Párování vína s jídlem je všeobecně známé, podobně však lze snoubit i pivo. Nevěříte? Zkuste naše recepty, které dohromady tvoří jedinečné pivní menu. 

burty na pive
foto:

Klobásy na pivě s cibulí

Pokud jste o nich dosud jen slyšeli, máme pro vás dobrou zprávu. Poradíme vám, jak klobásy na pivě snadno a rychle připravíte.

Doba přípravy: 25 minut

Suroviny na 4 porce: • 2 lžíce olivového oleje • 6 vepřových klobás • 1 velká cibule • 1 lžička skořice • 250 ml světlého piva • 4 kusy pečiva

  1. V hrnci rozpalte 1 lžíci oleje a orestujte v něm klobásy dozlatova. Přemístěte je na talíř.
  2. Přidejte do hrnce druhou lžíci oleje a cibuli nakrájenou na kolečka v něm orestujte dozlatova, ale ne dohněda, a přisypte k ní skořici.
  3. Vraťte klobásy zpět k cibuli a zalijte pivem. Vařte na mírném plameni tak dlouho, dokud se z piva nestane táhlý sirup. Potrvá to asi 12–15 minut.
  4. Klobásy servírujte spolu s cibulí a bílou houskou.

Tip: Na pivě chutnají výtečně také bratwursty nebo domácí klobásky. S nemenším úspěchem ale v pivě připravíte i obyčejné špekáčky.